- Har ikke statshemmeligheter

Bjørn Hansen og Bent Skammelsrud overrasket over RBKs taushetsplikt.

(Dagbladet.no): - Jeg kan vel nesten ikke snakke, jeg heller, ler Bjørn Hansen når Dagbladet.no ringer og spør om Rosenborgs nye, strenge taushetsreglement.

Plikten gjelder også «utover det som rettslig anses som bedriftshemmeligheter» - og den gjelder resten av de ansattes liv.

- Da jeg leste det, trodde jeg nesten det var aprilsnarr. Det er litt uvirkelig, og jeg forstår det ikke. Men jeg trenger litt tid til å fordøye det før jeg kan si noe mer, fortsetter trenerveteranen, som neste sesong blir konsulent for Bodø/Glimt.

- Skal ikke være nødvendig

Han og Bent Skammelsrud - to rutinerte RBK-ere, som er vant til åpenheten klubben har vært så kjent for - kommenterer nyheten på omtrent samme måte.

- Jeg forstår ikke hvorfor det skal være nødvendig, sier Hansen.

- Det er litt merkelig at det skal være nødvendig, sier Skammelsrud.

Sistnevnte skjønner ikke alt hemmelighetskremmeriet rundt noe så ufarlig som fotball.

- Det er ikke statshemmeligheter vi snakker om her, men noe så uskyldig som fotball. Hvis vi ikke kan snakke åpent om det, hva kan vi snakke om da? spør han.

- UNØDVENDIG: Tidligere kaptein Bent Skammelsrud (t.v.) er usikker på om han ville ha skrevet under på tausheterklæringen dagens RBK-ansatte må skrive under på. Han tror uansett ikke at tidligere trener Nils Arne Eggen ville ha godtatt en slik binding. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
- UNØDVENDIG: Tidligere kaptein Bent Skammelsrud (t.v.) er usikker på om han ville ha skrevet under på tausheterklæringen dagens RBK-ansatte må skrive under på. Han tror uansett ikke at tidligere trener Nils Arne Eggen ville ha godtatt en slik binding. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

- Tror ikke Nils Arne ville akseptert det

Samtidig har han en viss forståelse for at ting har skjedd siden han var spiller i klubben.

- Antallet personer er vel firedoblet, men det må likevel gå an å ha en slags intern disiplin. Det ville vært bedre å holde et møte og gjøre klart for alle hva som er kjørereglene, mener den tidligere klubbkapteinen.

- Ville du ha skrevet under på en slik kontrakt som dagens ansatte er forelagt?

- Jeg tror ikke det, men jeg tviler uansett på at Nils Arne ville ha godtatt det der, svarer Skammelsrud.

Nils Arne Eggen har ikke snakket med Rosenborg om saken, og vil derfor ikke uttale seg om den i dag.

- Har ikke statshemmeligheter
SJOKKERT: Rosenborg-trener gjennom mange år Bjørn Hansen, kan ikke forstå hvorfor det skal være nødvendig å sette munnkurv på alle klubbens ansatte.