- Har ikke tapt millioner

Michael Owen benekter hardnakket at han har gamblet 25 mill. kroner på fotball og hester.

Påstander i engelske aviser om at Liverpool- og England-spiss Owen har kastet vekk titalls millionbeløp på veddemål har ført til en pressemelding fra spilleren selv.

Der nekter 23-åringen for at gamblingen hans har gått over styr, men innrømmer at han bruker mye tid på hester og spill.

- Jeg har spilt til tider, men ikke i nærheten av de summene jeg har sett blitt rapportert. Denne omtalen vil ikke stoppe min lidenskap for hester. De er min største hobby utenfor fotballen, sier Owen.

Liverpool-stjernen eier flere galopphester, og ifølge søndagsaviser i England tapte han opp til flere hundre tusen kroner om dagen.

Tapte 440 000?

Ifølge en talsmann for Owen har angriperen gamblet, men tapene skal «bare» dreie seg om beløp mellom 330 og 440 000 kroner de siste årene, melder

Sky Sports

.

Sjøl tror den hurtige spilleren at han kommer til å spille enda mindre framover.

- Min partner Louise og jeg venter vår første baby snart. Dette, og vårt nye hjem som har staller, kommer til å holde meg opptatt i framtida.

Samtidig innrømmer Owen at det kanskje ikke ser bra ut at han som fotballspiller kobles til store pengespill.

- Jeg aksepterer fullt ut at stor sportsprofiler som meg er rollemodeller for ungdom. Jeg vil aldri oppmuntre noen til å gamble.

Penger ikke tema

Stjernespissen tjener omlag 800 000 kroner i uka i Liverpool. Det tilsvarer mer enn 40 mill. kroner i året, pluss titalls millioner fra sponsorer.

Nettopp på grunn av den skyhøye lønna tror ikke Liverpool-legenden Alan Hansen at Owens gambling er noe problem.

- For en moderne fotballspiller, som tjener mer enn 55 mill. kroner i året, er ikke pengene et tema. Uansett hva du synes om summen, havner ikke en England-spiller i gjeld på grunn av 330 000 kroner, skriver kommentatoren i sin spalte i

The Telegraph

.

(Dagbladet.no)

<B>I FORSVAR:</B> Michael Owen svarer nå på oppslag i engelske aviser om gambling.