Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Har ikke tenkt et sekund på LSK

Solbakken hevder han nedprioriterer Royal League.

(Dagbladet.no) 6. april møtes Lillestrøm og FC København i Royal League-finalen i Parken. Mens LSK-trener Uwe Rösler fra første stund har tatt turneringen blodig på alvor, er tonen en annen i FC København.

I hvert fall om man skal tro trener Ståle Solbakken.

Han blir nesten tatt litt på senga da Dagbladet.no spør hvordan det blir å møte gamleklubben i finalen.

- Jeg hørte det her et sted at det ble dem. Men for være ærlig har jeg ikke tenkt et sekund på Lillestrøm. Det er så mye annet å tenke på. Vi har en del viktige seriekamper i tida som kommer, sier Ståle Solbakken til Dagbladet.no.

- Tror du noe på ham, Uwe Rösler?

- Ja, selvfølgelig. Han er midt i serien, så det er naturlig at han tenker sånn, sier LSK-treneren til Dagbladet.no.

Stormer rundt Solbakken

FC København har gitt fra seg initiativet i SAS-ligaen etter noen svake kamper den siste måneden. De har tapt 1-0 borte mot erkerival Brøndby og klarte bare 3-3 hjemme mot FC Nordsjælland for en drøy uke siden.

TENKER IKKE PÅ LSK: FCK-trener Ståle Solbakken hevder han nedprioriterer Royal League selv om finalen bare er 10 dager unna. Her jubler han etter at Ham-Kam har slått LSK 1-0 på Åråsen i 2004. Foto: Daniel Sannum Lauten
TENKER IKKE PÅ LSK: FCK-trener Ståle Solbakken hevder han nedprioriterer Royal League selv om finalen bare er 10 dager unna. Her jubler han etter at Ham-Kam har slått LSK 1-0 på Åråsen i 2004. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

Etter 3-3-kampen raste debatten på diverse diskusjonsforum - og plutselig var ikke FCK-supporterne lenger like sikre på at Solbakken var rett mann for klubben.

- Det stormer litt, ja. Jeg registrerer at mange mener mye. Men sånn er det i en klubb som trekker 25 000 tilskuere til hjemmekampene sine.

- Merker du kjøret?

- Nei, det gjør jeg ikke, bedyrer Solbakken.

Før kampen mot Lillestrøm har han seriekamper mot AaB og AGF. Det har førsteprioritet - så kommer Royal League.

- Mens Lillestrøm kan lade opp til finalen i fred og ro, er vi nødt til å nedprioritere forberedelsene. LSK har hatt Royal League som sitt store mål, sier Solbakken. 

- Vi, derimot, har derimot ulempen av at den går inn i den danske serien. Derfor har vi mest brukt turneringa til å spille inn ungguttene. Men det er klart vi har lyst til å vinne når vi først er i finalen, understreker han.

- Vi er favoritter

- Har ikke tenkt et sekund på LSK

Han har uansett stor respekt for det Lillestrøm har oppnådd i vinter.

- De har vært fenomenale. Det er alltid morsomt å møte Lillestrøm, og nå har vi dem på vår hjemmebane. Det er en fordel for oss.

- Hvem anser du for å være favoritter?

- Vi er nok knappe favoritter. Men i en enkelt kamp kan alt skje, sier Solbakken til Dagbladet.no.

Uwe Rösler synes Lillestrøm har vært det beste laget i Royal League denne vinteren.

- Det er ikke tvil om at vi virkelig har fortjent denne finalen. I gruppespillet møtte vi de to beste danske lagene (FC København og Brøndby), og i kvartfinalen og semifinalen slo vi ut de to beste svenske lagene (IFK Göteborg og Djurgården). Jeg synes Lillestrøm har vært det beste laget i turneringa, sier Rösler.

Han anslår sjansene til finaleseier i Parken til 50/50 - men det forutsetter Kanarifansens hjelp.

- I gruppespillet reiste 800 LSK-supportere til København. Jeg håper på minst like mange i finalen, sier han.

PS! Per dags dato er FC København nummer to i den hjemlige serien, ett poeng bak Brøndby. Solbakkens gutter kan likevel avgjøre alt selv - ettersom de har 11 kamper igjen av sesongen mot Brøndbys 10.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling