- Har ikke tenkt på landslaget

ASKER (Dagbladet): For bare ei uke siden var Pa-Modou Kah (22) ikke god nok for Nils Johan Semb. I går småløp Kah fornøyd rundt på landslagstrening i Asker.

Vålerenga-spilleren ble tatt inn i varmen i landslagstroppen mot Romania og Bosnia-Hercegovina etter Roar Strands skadeforfall.

Etter laguttaket for ei uke siden spurte Dagbladet landslagstrener Semb om hvorfor han ikke satset på yngre spillere, som for eksempel Kah.

- Han er med den dagen han er god nok, sa Semb da.

Ungdommen kommer

- Jeg tror ikke jeg er blitt sååå mye bedre på ei uke, sa Kah spøkefullt da Dagbladet konfronterte ham med Sembs tidligere uttalelser.

- Men når jeg først er her, vil jeg selvfølgelig ta vare på den sjansen jeg får, legger han diplomatisk til.

Semb synes ikke Kah har blitt bedre. Men:

- Poenget er jo at han ikke var bra nok da Roar var frisk, men veldig nær. Når Roar er borte, så er han bra nok, flirer Semb, nesten litt småflau.

Før landskampen mot Danmark ble det fokusert mye på Norge som Europas eldste landslag. Romanias forsvarsklippe Christian Chivu har fått med seg debatten og sier til spilleavisen Tips at han ikke skjønner hvorfor unge norske talenter ikke slipper til på landslaget.

- Vi har hatt litt dårlig ettervekst. Mange har blitt borte fra U-laget 1998; Andreas Lund, Vegard Heggem og Espen Baardsen. Men nå har vi fått opp både Carew og Riise, og nå på tampen Pa, sier Semb til sitt forsvar.

- Svært overrasket

Den talentfulle midtbanespilleren fikk den gledelige meldingen like etter at gårsdagens Vålerenga-økt var over.

- Landslaget har ikke vært i mine tanker, heller ikke etter at det ble kjent at Roar Strand ble skadet. Jeg ble selvfølgelig svært overrasket, men aller mest glad, smiler 22-åringen som kom til Norge fra Gambia da han var åtte år.

Kah har spilt fast på U21-landslaget de siste årene. Han har en A-landskamp fra før - mot Sør-Korea i Hongkong i januar i fjor, der Norge vant 3-2.

INN FOR STRAND: Pa-Modou Kah vil gi alt for Norge.