REISER VESTOVER: Aksel Lund Svindal var skuffet etter åpningen av  verdenscupen i Sølden i Østerrike. Nå reiser han til USA.
Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
REISER VESTOVER: Aksel Lund Svindal var skuffet etter åpningen av verdenscupen i Sølden i Østerrike. Nå reiser han til USA. Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIXVis mer

- Har ikke trent så mye som jeg hadde trodd

Nå drar Lund Svindal til USA.

Aksel Lund Svindal var både forbannet på seg selv og veldig revansjsugen etter sesongåpningen i Sölden.

Storslalåmrennet i Østerrike endte med en svak 12.-plass for den norske alpinstjernen.

- Jeg kjørte rett og slett for dårlig. Det første jeg tenkte på etter å ha kommet i mål, var å gjøre noe med det med en gang. Sesongåpningen gikk ikke som jeg hadde trodd og håpet, så jeg var både forbannet og revansjsugen. Det rett og slett klødde litt i beina, og det gjør det fortsatt, forteller Aksel Lund Svindal til NTB.

Nå er det gått to uker siden sesongåpningen, og den beste norske alpinisten har så å si ikke vært på ski etter Sölden-åpningen.

- Jeg har slitt med forkjølelse og litt sykdom etter at vi kjørte i Sölden, så jeg har ikke fått trent så mye som jeg hadde trodd, men det gjør ingenting med en liten pause nå.

- Dessuten har jeg bestemt meg for å reise til USA allerede lørdag, og da kommer jeg til å bli liggende stort sett i Vail/Beaver Creek-området den neste måneden. Selvsagt blir det et lite avbrekk i forbindelse med rennene i Lake Louise (Canada), sier Svindal.

Viking trening - Jeg tenkte tidlig på å droppe slalåmrennet i Levi, for jeg luktet lunta og trodde ikke de kunne få avviklet noe renn der. Bekreftelsen kom i dag (torsdag), sier Svindal.

Han fikk det absolutt ikke til å klaffe i sesongåpningen i Sölden. I dagene før rennet var han veldig optimistisk, men i selve rennet klikket det.

- Jeg kjørte rett og slett ikke bra nok, og det hjelper ikke å tenke på at det ikke var så langt fram til de aller beste. Det er ingen trøst, slår Svindal fast.

- Hva som skjedde? Ja, det er vel bare et svar på det, og det er at jeg ikke kjørte godt nok og gjorde for mange feil. Jeg hadde en veldig dårlig dag, for det er liten tvil om at jeg var altfor godt forberedt til at det skulle ende med en 12.-plass, innrømmer han.

Nå står han foran det han mener kan bli den viktigste og kanskje beste treningsperioden i hele sesongen.

- Tidligere har det gjerne vært litt hektisk når vi har kommet til USA. Denne gangen blir det annerledes, for jeg har veldig god tid på meg. Det er lenge til neste renn. Derfor blir det en viktig og god treningsperiode jeg står foran i USA nå, og det kan jeg leve på lenge utover vinteren, mener han.

Kunstsnø Etter å ha trent på naturlig snø på New Zealand, i Sør-Amerika og Alpene, blir det en ny virkelighet som møter Svindal og co. i Colorado.

- Det blir viktig å få tilpasset kjøringen til kunstsnø og 20 minusgrader. Den første tiden er det det som blir viktigst å trene på, sier Aksel Lund Svindal, som virkelig ser fram til både treningsperioden og rennene han står foran i Nord-Amerika.

Særlig i Beaver Creek har han mange gode minner og erfaringer. I Birds of Prey-traseen har han kjørt noen av sine beste renn, og de norske alpinistene har fått for vane å sanke godt med verdenscuppoeng i fjellene i Colorado.

Verdenscupen kommer til å fortsette med utfor og super-G i Lake Louise 26. og 27. november, og helgen etter, fra 2. til 4. desember, er det utfor, super-G og storslalåm som står på programmet i Beaver Creek.

(NTB)