- Har ikke vært god nok på landslaget

LEEDS (Dagbladet): Eirik Bakke har aldri vist fram alt som bor i ham på landslaget. Men foran kampen mot Nederland 21. august vil han vise seg fra en ny side: - Kritikken har vært fortjent, sier han foran Premier League-starten.

På Leeds Uniteds treningsfelt kunne Dagbladet i går gi Bakke nyheten om at han var tatt ut på Nils Johan Sembs landslag - sammen med blant andre Frode Grodås.

- Kjempeartig. Velkommen tilbake Frode, sa Eirik Bakke og lyste opp i et stort smil. Åpenbart fornøyd med at han ikke lenger er eneste sogning på landslaget.

- Du er blitt kritisert for ikke å få ut ditt beste på landslaget?

- Ja, og det er fortjent. Jeg har ikke fått vist hva jeg er god for. Skader, nye spillere å forholde seg til...uansett hva som er forklaringen: jeg har ikke prestert det jeg skulle.

Bakke understreker imidlertid at situasjonen foran høstens viktige kvalikkamper er annerledes.

- For første gang er jeg helt skadefri foran sesongstart. Jeg har fått trent godt, og alt rundt meg fungerer som det skal, sier han.

Roligere

Mens vi prater utenfor klubbens treningsanlegg på Thorpe Arch, et par mil nord for Leeds, rusler den ene storspilleren etter den andre forbi. Ian Bowyer, Nigel Martyn, Mark Viduka og Nick Barmby.

- Hva tror du om sesongen for Leeds?

- I denne klubben er målet alltid å være blant de beste, helst helt på topp. Nå håper og tror jeg at ting har roet seg også, slik at vi kan konsentrere oss helt om fotballen. Selv om vi ikke går rundt og tenker på det, henger det i bakhodet når det uro i klubben.

Sier Bakke. Og sikter til rettssaker mot nøkkelspillere, skifte av manager, salg av stjernespillere - den siste er Ian Harte, som skal være på vei til Barcelona.

- Hva betyr salget av Rio Ferdinand?

- Han var en stjerne. Kaptein på laget. Det beste ville vært om han var her fortsatt, men vi har mange gode alternativer på den plassen.

- Hva synes du om Roy Keanes bok og det han skriver om overfallet på din tidligere lagkamerat Alf-Inge Håland?

- Alfie har holdt munn om dette siden det skjedde i fjor vår. Jeg skjønner ikke hvorfor Keane ikke har forstått at det burde han også gjøre. I stedet skriver han bok om det. Jeg tror Keane har gjort seg selv en stor bjørnetjeneste, han kommer til å få problemer, sier Bakke.

Vil score mer

- Hva er ditt personlige mål foran sesongen?

- Å score flere mål. I fjor endte jeg på bare fire, året før hadde jeg tre, og det første året åtte. Nå er målet minst ti scoringer, sier Bakke. Og legger til at grunnlaget er helt topp: den nye manageren Terry Veables er «en flott kar», de har fått nye gode spillere og de har trent hardere enn før.

KRITISERT: Eirik Bakke synes kritikken mot hans innsats på landslaget er fortjent.