TILBAKE: Zlatan Ibrahimovic har scoret tre mål på tre kamper for Barcelona, her sist mot Mallorca i helga. Svensken føler han har mer å gå på, og i kveld skal Arsenal få unngjelde.Foto: SCANPIX/REUTERS/Gustau Nacarino
TILBAKE: Zlatan Ibrahimovic har scoret tre mål på tre kamper for Barcelona, her sist mot Mallorca i helga. Svensken føler han har mer å gå på, og i kveld skal Arsenal få unngjelde.Foto: SCANPIX/REUTERS/Gustau NacarinoVis mer

- Har ikke vært på mitt beste mot engelske lag

Zlatan vil bryte ti kampers forbannelse mot «Englands Barcelona».

||| • I fotballstudio i kveld: Arsenal - Barcelona / Inter - CSKA Moskva

(Dagbladet): Zlatan Ibrahimovic endte lengre tids måltørke med tre mål på tre kamper den siste uka. Målene kom som bestilt for en hardt presset svenske, som innrømmer at han har hatt det tøft uten nettkjenninger.

- Det verste jeg har opplevd i Barcelona er at jeg ikke liker å spille dårlig. Jeg er realist, og når jeg ikke spiller bra er jeg den første til å si det, sier spissen til Aftonbladet.

- Jeg gjorde en del mål i starten, ja, men jeg spilte ikke som jeg vet jeg kan, ettersom jeg var ny. Og nå er jeg ikke i toppform, men jeg jobber hardt hver dag for å bli bedre og for å lære meg Barcelonas filosofi. Det er fortsatt små detaljer jeg må ta til meg. Alle sier: «Bare gjør mål, så holder det», men det holder ikke for meg. Jeg vil bruke all min kapasitet når jeg spiller. Jeg mener fotball handler om mye mer enn å bare gjøre mål, sier Zlatan.

Mot Arsenal i kveld står Zlatan Ibrahimovic overfor en oppgave han aldri har klart - å score på et engelsk lag i europeisk klubbsammenheng. Ti ganger, for Ajax, Juventus og Inter, har svensken møtt briter uten å finne nettmaskene.

Men ifølge Guardian tror Zlatan ting er annerledes i år.

- Jeg har nok ikke vært på mitt beste mot engelsk motstand, men det er ikke lett for italienske lag å møte lag fra England. For italienske lag er det viktigste å ikke slippe inn mål, men der jeg er nå har vi en annen filosofi. Vi er alltid ute etter å score selv, sier Ibrahimovic.

- Jeg tror Barcelona vet hva de kjøpte når de hentet meg. Jeg hadde fem fantastiske år i Italia, og før det i Holland. Folk som kjenner fotball vet hvordan jeg spiller. Jeg trenger ikke å bevise noe. Jeg har vunnet seks ligatitler på rad, sier svensken, som har vunnet hele sju ligatitler siden 2002.

Englands Barcelona
I kveld møtes Arsenal og Barcelona til det noen mener er den estetiske finalen i Champions League.

Guardians Spania-korrespondent Sid Lowe var inne på dette i avisas ukentlige fotballpodkast (anbefales), at man i Barcelona har så stor respekt for Arsenals måte å spille fotball på, at man faktisk langt enklere vil kunne svelge et eventuelt nederlag for Londonerne enn det å tape for eksempelvis Inter eller Manchester United.

Nicklas Bendtner mener Arsenal til forveksling likner på kveldens motstander når det kommer til spillestil.

- Jeg syns man kan si at vi er Englands Barcelona. Disse to lagene minner om hverandre og er nok de to eneste klubbene som spiller nettopp denne type fotball - offensivt og med mange, korte pasninger i høyt tempo, og med meget høyt teknisk nivå, sier dansken til sporten.dk.

- Alle elsker jo Barcelonas spillestil, og vi for også ofte høre at mange fotballelskere liker vår måte å spille på, fastslår Bendtner.

Zlatan Ibrahimovic er glad for at Barca trakk Arsenal i kvartfinalen.

- Jeg syns det er en bra trekning for Barcelona. Vi får møte et godt og teknisk lag, både vi og dem liker å spille bra fotball og dominere kampene. Det blir to fine kamper for supporterne, tror Zlatan.

Uvant britisk tempo
Nicklas Bendtner tror Arsenals muligheter i kveld ligger i lagarbeidet.

- De har Messi, som er verdens beste spiller, men de har også mange andre. Iniesta er skadet, men se bare på Xavi, som er ren verdensklasse, og nesten umulig å ta ballen fra mann mot mann. Vi skal være kloke, og de kommer til å møte et lag som fysisk og teknisk kan spille i et meget høyt tempo i 90 minutter, og det er de ikke vant til fra motstanderens side i Spania, mener svensken, som tror laget har en gyllen sjanse til å ta en dobbel med Champions League og Premier League i år.

SKANDINAVISK DUELL: Danmarks Nicklas Bendtner mener Arsenal er den engelske versjonen av Zlatans Barca.Foto: SCANPIX/REUTERS/Bob Strong
SKANDINAVISK DUELL: Danmarks Nicklas Bendtner mener Arsenal er den engelske versjonen av Zlatans Barca.Foto: SCANPIX/REUTERS/Bob Strong Vis mer

- Vi går for å vinne begge turneringer, hvorfor skulle vi ikke gjøre det? Vi har noen enormt store kamper foran oss i begge turneringer, og det er da bare fantastisk. Det er bare skjønt, og det medfører ikke noe stort press å spille sånne storkamper, de er bare positive utfordringer, sier spissen med stor selvtillit.

Wenger bitter på Birmingham
Cesc Fabregas er fortsatt usikker med tanke på kveldens kamp, og manager Arsene Wenger ville ikke love at spanjolen i det hele tatt blir å se i treningstøy på Emirates i kveld.

Wenger har heller ikke mye positivt å si om Birmingham-spiller Craig Gardners takling på Fabregas, som påførte midtbaneeleganten smellen.

- Analyser taklingen i sakte film, og fortell meg at det var en vanlig takling. Vis meg hvorfor, så vil jeg akseptere det. Det kan du ikke, sier franskmannen til Arsenals hjemmesider.

- Det er en forskjell på innsats og aggresjon. Jeg liker innsats, og har ingen problemer med at motstandere møter oss med enorm innsats, sier manageren.

På spørsmål om han kunne be noen av Arsenal-forsvarerne spille tøft mot Leo Messi for å ta ham ut av kampen i kveld, svarer Arsene Wenger kontant avvisende.

- Nei, nei, nei. Prøv å finne en spiller som jeg har gitt beskjed om å sparke en annen ut av kampen i løpet av mine 30 år i denne jobben. Det ville bare være dumt om noen av spillerne mine taklet Messi stygt, for de ville blitt utvist. Når noen overdriver har vi dommere til å håndheve reglementet. Det er derfor de er på banen, sier Arsenal-manageren.

KRITISK WENGER: Arsene Wenger synes ikke Birmingham-spiller Craig Gardners (høyre) takling på Cesc Fabregas var «normal».Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
KRITISK WENGER: Arsene Wenger synes ikke Birmingham-spiller Craig Gardners (høyre) takling på Cesc Fabregas var «normal».Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples Vis mer