Har ikke vurdert Rekdal-straff

NFF har ikke vurdert å straffe Kjetil Rekdal for at han skjøt ballen mot dommer Terje Hauge.

Kjetil Rekdal innrømmet i går at han skjøt ballen mot Hauge med overlegg etter det opphetede møtet mellom Vålerenga og Lyn i går kveld.

Rekdal var kjapt framme hos Terje Hauge og beklaget at han nesten traff ham. Hauge hadde imidlertid ikke registrert det som hendte, og sa at han ikke vil rapportere hendelsen.

Både dommerobservatør Rolf Haugen og kampinspektør Odd Flattum sa til VG i går at heller ikke de vil rapportere episoden til fotballforbundet.

Dommerkonsulent Reidar Bjørnestad i Norges Fotballforbund sier imidlerid til Dagbladet at selv om ingen av rapportene sier noe om episoden, kan fortsatt forbundet selv ta opp saken til vurdering.

- Noe slikt er ikke i det hele tatt vurdert enda, sier lovsjef Thor Grønnerud i fotballforbundet til Dagbladet.no.

Han sier forbundet foreløpig avventer rapportene fra kampen. Etter alle Tippeliga-kamper rapporterer både dommerobservatør, kampinspektør og dommeren til forbundet.

- Dersom rapportene ikke sier noe, må forbundsstyret i tilfelle ta stilling til saken om det skal skje noe videre. Men det er ikke en tanke engang foreløpig.

- Men dette er jo en episode som veldig mange så på TV og reagerer på?

- Det at mange reagerer på det er i seg sjøl ikke nok. Vi må vurdere om dette er gjort bevisst før vi eventuelt gjør noe videre. Det har vi ingen beviser på enda.

(Dagbladet.no)

AMPERT: Kjetil Rekdal i opphetet diskusjon med dommer Terje Hauge under gårsdagens kamp.