- Har ingen andre å skylde på enn meg selv

Dobbelt Myhre-mareritt da Viking tapte mot Glimt.

ASPMYRA (Dagbladet.no): Bodø/Glimt - Viking 3-2 (2-0)Thomas Myhre hadde så definitivt ingen god kveld på Aspmyra. På ti minutter rakk den forhenværende landslagskeeperen å slippe inn to mål, det siste på særdeles klønete vis, før han måtte ut med strekkskade etter bare en halv time.

- Det var dårlig av meg, og jeg har ingen andre å skylde på enn meg selv, sa en selvransakende Thomas Myhre til Dagbladet.no etter kampen.

-For jævlig

På stillingen 0-1 fant nemlig Myhre det for godt og ruse ut etter en løs ball som Trond Olsen hadde fått ferten av. Nesten ute ved sekstenmeteren tapte Myhre duellen med Glimts hurtigtog, og Birkir Bjarnason fikk en enkel jobb med å plassere ballen i det tomme buret bak en forfjamset Thomas Myhre.

- Jeg ropte ”keeper”, men var nok litt for uoppmerksom på han (Trond Olsen) som kom inn fra siden. Det tar jeg på min kappe, og jeg er lei meg for at det bidro til at vi tapte dagens kamp, fortsatte Thomas Myhre.

Tabben sved kanskje ikke like mye som Myhres trøblete rygg. Etter to minutter fikk nemlig vikingkeeperen en strekk på samme sted som holdt ham borte fra fotballen i seks uker ved sesongstart.

Nå frykter eks-landslagskeeper Myhre nok et skadeopphold.

- Det føles ikke godt nå, og jeg er i hvert fall tvilsom til UEFA-cupkampen på torsdag. Jeg håper at jeg klarer å riste skaden av meg, men det hadde vært for jævlig om jeg på nytt skulle bli ute lenge på grunn av skade, sa en tydelig skuffet Thomas Myhre til Dagbladet.no.

SCORET DRØMMEMÅL: Jan Derek Sørensens 1-0-scoring var en kandidat til årets mål. Foto: SCANPIX
SCORET DRØMMEMÅL: Jan Derek Sørensens 1-0-scoring var en kandidat til årets mål. Foto: SCANPIX Vis mer

- God følelse

Bodø/Glimt trengte altså bare to minutter på å sette en dobbel støkk i bortelaget Viking, som så absolutt var med i kampen fram til scoringene.

Det første av hjemmelagets to mål før pause kom på særdeles vakkert vis etter 19 minutter. Jan Derek Sørensen fikk ballen på 25 meter, dempet den til rette med kneet, og ekspederte kula i vinkelen bak en Thomas Myhre på halvdistanse. Fantastisk treff av 36-åringen.

Selv omtalte Sørensen sin egen klassescoring i beskjedne ordelag etter kampen.

- Jeg treffer ballen rent, og den går i vinkelen. Det var en god følelse, sa Sørensen lakonisk til Dagbladet.no.

Viking ristet av seg det verste sjokket, og Børre Steenslid fikk en eventyrlig mulighet på et Viking-hjørnespark noen minutter før pause. Men headingen fra vikingstopperen gikk i tverrliggeren og ut bak en sjanseløs Pavel Londak.

Andre omgang startet i et forrykende tempo, med bortelaget Viking som det førende laget. Men det ville seg ikke helt for siddisene, og de avgjørende avslutningene gikk som regel for høyt, for bredt eller var for løse til at trener Uwe Rösler kunne slippe jubelen løs.

I stedet benyttet hjemmelaget anledningen etter 69 minutter.

- Har ingen andre å skylde på enn meg selv

Midtstopper Alo Bärengrub forvillet seg opp i Vikings straffefelt etter en dødball, og fikk belønning for det. Kristian Nicht måtte gi retur på et skudd, og esteren Bärengrub fikk dermed en enkel jobb med å plassere ballen i et tomt mål. 3-0 til hjemmelaget, som virkelig ikke manglet uttelling på sjansene i kveldens kamp.

Fem minutter før slutt fikk siddisene endelig uttelling på en av sine sjanser. Allan Gaarde vant en duell i feltet, og i rommet bak dukket Nikolai Stokholm opp. Han satte ballen i mål fra kloss hold bak en sjanseløs Pavel Londak i hjemmelagets mål.

Og rett før full tid skapte André Danielsen ny nerve i en kamp som syntes kjørt. Fra 20 meter plasserte unggutten ballen i hjørnet bak en passiv Pavel Londak. Dermed var det kamp igjen.

-Gir vekk pissmål

Men det holdt likevel ikke. Hjemmelaget maktet å holde unna de siste minuttene, og sikret seg til slutt tre poeng i Bodø. Det var ikke helt etter kjøreplanen til Viking-trener Uwe Rösler.

- Vi kom hit for å slå et lag blottet for selvtillit. I stedet får de to mål på sine to første avslutninger. Det siste er en keepertabbe av Thomas (Myhre). Men jeg er fornøyd med at vi klarte å komme tilbake i kampen mot slutten, selv om det ikke holdt helt inn, sa Rösler.

Bodø/Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen var nesten villig til å karakterisere kveldens kamp som årsbeste fra nordlendingene. Men bare nesten.

- Vi er tilbake der vi var i starten av sesongen, i hvert fall. Vi har sett mye på oss selv i det siste, og har brukt Stabæk-kampen (tapte 1-4) som et skrekkeksempel. Vi fant ut at vi må tørre å tape for å kunne vinne fotballkamper. Vi må gi litt mer faen. Og i dag gjorde vi det, og presterte bra, forklarer Ingebrigtsen.

Allan Gaarde fortsatte som vikarspiss på topp for Viking, og mente det ikke var det offensive det skortet på for Viking i kveldens kamp.

- Vi gir vekk pissmål i dag og fortjente å tape. Det kommer seg forover på banen, men jeg syns vi slår for mange lange baller. Vi bør kunne slå et lag som Glimt, sa Gaarde etter kampslutt.

Dermed er Bodø/Glimt fortsatt det eneste laget i Tippeligaen som er ubeseiret på hjemmebane. Seks av lagets sju seire har kommet hjemme på Aspmyra. Dagens trepoenger sendte nordlendingene opp på en foreløpig femteplass på tabellen. Viking, på sin side, falt ytterligere akterut i kampen om edelt metall. Siddisene ligger nå på plassen bak Glimt, hele 13 poeng bak serieleder Stabæk.

<B>TUNG DAG PÅ JOBBEN:</B> Thomas Myhre tabbet seg ut da Bodø/Glimt gikk opp i 2-0. Like etter måtte han forlate banen med skade.