Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Har ingen framtid i Arsenal

Det stormer rundt Granit Xhaka om dagen. Fotballeksperten Charlie Nicholas mener søndagens hendelser kan være starten på slutten på Xhakas tid i Arsenal.

RASTE: Granit Xhaka reagerte kraftig på pipekonserten han fikk fra Arsenal-fansen mot Crystal Palace. Foto: PA Photos.
RASTE: Granit Xhaka reagerte kraftig på pipekonserten han fikk fra Arsenal-fansen mot Crystal Palace. Foto: PA Photos. Vis mer

Det meste gikk galt for Unai Emery & co. søndag kveld. Arsenal ledet 2-0 hjemme mot Crystal Palace, men The Eagles kjempet seg tilbake og sikret 2-2 og uavgjort.

I andre omgang ble Arsenal-kaptein Granit Xhaka byttet ut. Idet sveitseren ruslet av banen, ble han pepet av banen av egne supportere. Selv svarte Xhaka med å bli tydelig irritert, og skal ha sagt «f*** off» til fansen, før han tok av seg drakta og gikk rett i garderoben.

- Forkastelig

Xhakas reaksjon og oppførsel har fått flere til å reagere. Klubblegenden Ian Wright mener at oppførselen «ikke er en kaptein verdig», mens også Arsenal-manager Emery var klar på at Xhaka håndterte situasjonen feil.

Tidligere Arsenal-spiller Charlie Nicholas, som nå er fotballekspert i Sky Sports, mener Xhaka ikke burde spille flere kamper for The Gunners.

- Det vi så på søndag var rett og slett uakseptabelt. Xhaka er kanskje kaptein akkurat nå, men han kan ikke være kaptein etter dette. Faktum at han ikke umiddelbart la seg flat og beklaget overfor fansen for oppførselen sin tyder på at han sannsynligvis fremdeles er både opprørt og sint, sier han, og fortsetter:

- Det må være forferdelig å være i den situasjonen han er i nå, men han representerer Arsenal som kaptein, og det er ikke greit å tenke at du på noen som helst måte er like stor eller større enn klubben. Oppførselen hans var forkastelig, og sånn jeg ser det, har han ingen framtid i Arsenal.

- Jeg blir overrasket om han kommer tilbake og spiller for Arsenal igjen, sier Nicholas.

image: - Har ingen framtid i Arsenal

Kan miste bindet

Emery har selv varslet at klubben vil sette seg ned for å snakke med Xhaka om hendelsen og hans påfølgende reaksjon, men det er foreløpig ikke kjent hva konsekvensene blir - eller om det i det hele tatt blir noen konsekvenser.

Det er fra tidligere kjent at Xhaka ble valgt som ny Arsenal-kaptein etter at spillerne stemte ham frem som det, og han fikk støtte av lagkamerat Héctor Bellerin på Twitter etter kampen.

Den spanske høyrebacken skrev følgende på mikrobloggtjenesten:

- Vi er alle mennesker, vi har alle følelser og det er ikke alltid like enkelt å håndtere dem. Det er på tide å oppmuntre hverandre, ikke trykke hverandre ned. Vi vinner bare når vi står sammen.

Lucas Torreira ble avbildet tydelig preget av pipekonserten mot Xhaka, mens The Athletic hevder at tre lagkamerater dro hjem til Xhaka for å vise sin støtte til ham etter kampen.

Selv om Xhaka åpenbar er en populær skikkelse i Arsenal-garderoben, spekulerer The Times i at han risikerer å bli fratatt kapteinsbindet i løpet av denne uken.

Arsenal, som er på 5. plass i Premier League, skal onsdag i aksjon mot Liverpool i Anfield i ligacupen, før Wolves venter lørdag ettermiddag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media