Astrid Uhrenholdt Jacobsen på andreplass i sprinten i Drammen

- Har ingen god forklaring på hvorfor jeg underpresterte i VM

VM-formen kom litt seint for Astrid Uhrenholdt Jacobsen som gikk sitt beste sprintrenn på mange år i Drammen. 32-åringen er likevel ikke sikker på om hun tar en sesong til.

2.PLASS: Astrid Uhrenholdt Jacobsen var tilbake på pallen i Drammen for første gang på syv år. Etterpå hadde hun ingen god forklaring på hvorfor ting plutselig klaffet. Reporter/video: Fredrik Stuve / Kristoffer Løkås / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DRAMMEN (Dagbladet): Sju år er gått siden siste Astrid Uhrenholdt Jacobsen var på pallen i bysprinten i Drammen. I snødrevet i elvebyen i Buskerud slo Heming-løperen plutselig til med sitt beste sprintrenn på flere år.

- Det var jo voldsomt. Jeg var veldig overrasket over dette selv. Kanskje jeg trengte en hard tremil i Kollen for å bli rask, sier en meget glad Jacobsen etter sprinten.

Ikke siden minitouren i sesongavslutningen i Canmore for tre år siden hadde sprintverdensmesteren fra Sapporo i 2007 vært på pallen i et sprintrenn.

- Jeg har gode ski og treffer veldig bra på stakingen i dag. Jeg tenker at endelig får jeg igjen for at jeg har trent så vanvittig mye staking. Jeg har en stakemaskin hengende på veggen hjemme som jeg drar i, og jeg tror jeg er den eneste som har giddet å ha den type trening. Nå får jeg betalt og det er nesten det som er morsomt, å få igjen for strevet, sier Jacobsen til Dagbladet.

Bare Maiken Caspersen Falla var bedre enn Jacobsen som slo både Stina Nilsson og Natalja Neprjajeva på oppløpet.

DIGGER DRAMMEN: Maiken Caspersen Falla forklarer hvorfor skisprinten i Drammen passer henne så godt. Reporter/video: Fredrik Stuve / Kristoffer Løkås ./ Dagbladet. Vis mer

Jacobsen viste stor form i forkant av VM i Seefeld med en sterk andreplass i verdenscupen i Ulricehamn, som hun fulgte opp med to nye andreplasser i NM i Meråker, bak overlegne Therese Johaug.

Alt lå til rette for at Jacobsen skulle bli en av de virkelig store medaljegrossistene i den østerrikske alpebyen. I stedet dro hun hjem med et sølv fra stafett, og en fjerdeplass fra skiathlon som beste individuelle resultat.

Etter et skuffende VM formmessig var Jacobsen tilbake på pallen igjen i Drammen, uten at hun helt skjønner hvordan det ble slik.

- Jeg har ingen forklaring på hvorfor jeg underpresterte i VM, og så av en eller annen merkelig grunn så kommer det nå. Det er jo artig, så jeg skal ta med meg det, sier Jacobsen.

Vurderer å legge opp

Etter sjetteplassen på tremila på hjemmebane i Holmenkollen på søndag var det lite som pekte på at Jacobsen plutselig skulle klatre helt opp på det nest øverste trinnet på pallen. Det gjorde hun likevel.

Dermed går Jacobsen med selvtillit og tro inn i sesongavslutningen. Som hun har vurdert de siste åra kan denne sesongavslutningen bli Jacobsens siste som toppidrettsutøver. Medisinstudenten forteller til Dagbladet at hun skal bruke tiden etter sesongslutt til å tenke gjennom framtida.

- Nå ser jeg lyst på å reise til Falun og Canada og føler at jeg har noe å gasse på med, så blir det NM del to på Lygna hvor jeg tenker å gå rubbel og bit. Da er sesongen ferdig og jeg tror jeg skal ta meg litt tid til å lande litt og tenke.

For Jacobsen venter praksisperioden i medisinutdanningen, og en helt annen hverdag enn hun er vant til som skiløper. Det håper hun skal hjelpe til med å ta den nødvendige avgjørelsen før oppkjøringen til ny sesong begynner en gang i mai.

- Jeg skal ut i psykiatripraksis så da blir det fort en annen hverdag. Sånn som det er nå begynner jeg i praksis 1. april. Det er mandag etter at NM er ferdig. Jeg ser veldig fram til det, både fordi det blir veldig spennende og lærerikt. Da blir jeg tvunget inn i en annen hverdag, og så må jeg se om jeg savner skilivet, sier Jacobsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer