Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Har ingen planer om å gi meg - uansett hvordan det går i OL

Federer nyter livet på toppen igjen.

- FOR MYE MAS: Roger Federer styrer unna deltakerlandsbyen for å slippe å skrive autografer til andre utøvere. Foto: Lauren Gillieron, EPA / NTB scanpix
- FOR MYE MAS: Roger Federer styrer unna deltakerlandsbyen for å slippe å skrive autografer til andre utøvere. Foto: Lauren Gillieron, EPA / NTB scanpix Vis mer

LONDON (Dagbladet): Det bugner av superstjerner i olympiske leker. Og selv i et slikt selskap er Roger Federer en som stikker seg ut.

Så stor er tennisikonet blitt at han bevisst styrer unna deltakerlandsbyen i OL. Det blir for mye mas om autografer og bilder fra andre utøvere.

- Jeg har bodd i deltakerlandsbyen i andre OL, og vært med på bytte av pins og alt det der. Men jeg er blitt ganske berømt de siste åtte årene, og mye har endret seg. Jeg har som mål i OL å prestere bra, og gjøre Sveits stolte. Da blir det for mye mas å bo i OL-landsbyen, sier Roger Federer.

Forsinket gentleman
Når sveitseren møter pressen, så er det selvsagt i det største pressekonferanserammet inne i Olympic Park. Og bare en stjerne på Federers nivå kan komme 46 minutter forsinka uten å møte på en eneste sur mine. En gentleman som han holder da ikke pressen på pinebenken uten en god grunn?

Roger Federer oser av selvsikkerhet og trygghet. Så går han også inn i sine fjerde olympiske leker med en bedre følelse enn på flere år:

For et par uker siden vant han Wimbledon-turneringen for utrolige sjuende gang. Samtidig klatret han til topps på verdensrankingen igjen. To år etter at han var der sist.

Mange var overbevist om at yngre krefter som Novak Djokovic og Rafael Nadal hadde kassert han for godt. Men Federer har slått tilbake.

Synd for Nadal
Med OL-tennisen på Old England Club, hvor han nylig vant Wimbledon, er favorittstempelet naturligvis godt planta på Federer. Og spesielt når Rafael Nadal er ute av OL med en knesakde.

- Det er synd for Nadal. Jeg håper han kommer raskt tilbake. Som nummer én er jeg naturligvis en av favorittene, og det er helt greit. Jeg spiller som regel best når presset på meg er stort, sier Roger Federer.

I løpet av sin lange karriere har han skrevet mange rekorder. Men OL-gull i single har han ennå ikke. OL-gullet i double — med Stan Wawrinka — fra Beijing for fire år siden står som noe av det største han har opplevd. Duoen skal forsøke å forsvare det gullet her i London. Samtidig drømmer Federer om også å ta singelgullet.

Ingen pensjonsplaner
På pressekonferansen ble Federer spurt om han vil gi seg dersom han vinner OL-gullet i London, ettersom han da vil ha vunnet alt. Det bare smilte veteranen på 30 av.

- Jeg har ingen planer om å gi meg — uansett hvordan det går i OL. Jeg elsker dette livet, og så lenge hodet og kroppen henger med, så ønsker jeg å fortsette.

I 2009 sa Roger Federer at han minst skulle satse til OL i London.

I dag røpet han at OL i Rio i 2016 også er en mulighet ...

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media