Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Har ingenting å skjemmes over

Nå vil Tom Prahl ha ferie for første gang på 35 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tirsdag fikk Tom Prahl beskjed om at han ikke fikk fortsette som trener i Viking. I går overlot han ansvaret for treninga til Egil Østenstad, mens han selv gikk rundt og fotograferte.

For å forevige tiden i Viking, som han visste var over.

- Jeg visste jo at det var den siste treninga, så jeg tenkte det kunne være gøy å ha noen bilder derfra, sier Prahl til Dagbladet.no.

17 poeng på 19 kamper og jumboplass i Tippeligaen var ikke til å leve med for en klubb som Viking. Det skjønner Tom Prahl også - som overhodet ikke bærer nag for at han fikk sparken.

Han synes heller synd på de som sparket ham.

- Jeg har ikke hatt en bedre styreformann i mine 35 år som trener enn Ole Rugland. Han har vært blendende. Jeg lider litt med ham, og det smerter meg at vi ikke har gjort det bedre, sier Prahl.

Krysser fingrene for Viking

Han tror det kan være fornuftig å få inn en mann som Tom Nordlie - som har en personlighet stikk motsatt av hans egen.

IKKE BITTER: Tom Prahl synes mer synd på mannen som sparket ham enn på seg selv. - Jeg håper av hele mitt hjerte at de holder plassen i Tippeligaen, sier han. Bildet er fra 24. oktober i fjor, da Prahl ble presentert som ny Viking-trener. Foto: Åge Pedersen/Dagbladet
IKKE BITTER: Tom Prahl synes mer synd på mannen som sparket ham enn på seg selv. - Jeg håper av hele mitt hjerte at de holder plassen i Tippeligaen, sier han. Bildet er fra 24. oktober i fjor, da Prahl ble presentert som ny Viking-trener. Foto: Åge Pedersen/Dagbladet Vis mer

- Jeg tror det kan bli veldig bra med stilendringen og litt friskt blod. Jeg håper av hele mitt hjerte at de holder plassen i Tippeligaen.

Samtidig legger han noe selvmotsigende til at han ikke tror på en aggressiv trenerstil, på spørsmål om han ble for snill som type.

- Jeg tror ikke på en trenerretorikk hvor man står og skriker. Det jeg har gjort opp gjennom årene, blant annet i tre klubber i Allsvenskan, gjør at jeg er fullstendig overbevist om at spillerne trenger trygghet for å yte bra. I tillegg må spillerne selv ta ansvar. Jeg har ingen tro på trenere som skal bestemme hvordan spillerne skal slå pasningene sine ned til minste detalj, sier Prahl.

Blir boende i Stavanger

Og han bør vite hva han snakker om: I sin tid som trener i Sverige, revolusjonerte han Trelleborg, tok SM-gull med Halmstad i 1997 og 2000 og med Malmø i 2004.

Få andre svenske trenere kan vise til tilsvarende suksess. Derfor er fiaskoen i Viking knapt til å tro.

- Føler du deg sviktet av spillerne i Viking?

- Det kommenterer jeg ikke.

WHY DOES IT ALWAYS RAIN ON ME? 17 poeng på 19 kamper var selvsagt ikke godt nok for en klubb som Viking. Nå ser Tom Prahl fram til å ha en skikkelig ferie for første gang på 35 år. Foto: Erling Hægeland
WHY DOES IT ALWAYS RAIN ON ME? 17 poeng på 19 kamper var selvsagt ikke godt nok for en klubb som Viking. Nå ser Tom Prahl fram til å ha en skikkelig ferie for første gang på 35 år. Foto: Erling Hægeland Vis mer

- Hadde Viking reddet plassen med deg som trener?

- Det blir bare spekulasjoner. Jeg trodde det skulle snu.

- Har forhandlingene mellom deg og Viking vært vanskelige?

- Det hører til min private sfære.

- Hva skal du gjøre framover nå?

- Ikke noe spesielt. Jeg blir værende i Stavanger fram til jul, kanskje til sommeren. Jeg har vært trener i 35 år, og knapt hatt en sammenhengende ferie som har vart i mer enn 14 dager. Jeg skal ta litt ferie nå, og se hva jeg vil, sier Prahl.

Nerven er borte

Da Ivar Morten Normark og Tom Nordlie fikk sparken i henholdsvis Tromsø og Start, gikk de i dekning, slo av telefonen og gjorde seg utilgjengelige.

Tom Prahl så ingen grunn til å gjøre det samme.

- Hvorfor skulle jeg det? Jeg har ingenting å skjemmes over, ingenting å beklage. Jeg har gjort så godt jeg kunne, sier han.

- Hva vil du savne mest?

- Nerven av å gå til trening og kamp. Den mister jeg nå. Det blir interessant å se hvordan jeg responderer på det. Men nå har jeg i hvert fall masse tid til å gjøre det jeg ikke har fått gjort. Friluftsliv og reising, for eksempel.

- Kommer du til å følge med Viking framover?

- Jeg kommer ikke til å gå på Stabæk-kampen. Jeg får se om jeg får på andre Viking-kamper, sier Tom Prahl til Dagbladet.no.

<B>WHY DOES IT ALWAYS RAIN ON ME?</B> 17 poeng på 19 kamper var selvsagt ikke godt nok for en klubb som Viking. Nå ser Tom Prahl fram til å ha en skikkelig ferie for første gang på 35 år.