- Har ingenting i VM å gjøre

Hangeland langt nede etter fiaskoen på Island.

SKUFFET: Sett i lys av gruppetrekninga er landslagskaptein Brede Hangeland (i knestående) skuffet over Norges innsats på veien som kunne ha ledet til Sør-Afrika neste sommer.Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
SKUFFET: Sett i lys av gruppetrekninga er landslagskaptein Brede Hangeland (i knestående) skuffet over Norges innsats på veien som kunne ha ledet til Sør-Afrika neste sommer.Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

REYKJAVIK (Dagbladet.no): Island - Norge 1-1.

Norge sitter hjemme når verdens beste fotballnasjoner samles i Sør-Afrika neste sommer.

For femte gang på rad går vi glipp av et stort mesterskap — og det er lenge siden vi har vært lenger unna enn nå.Etter 1-1-kampen mot Island — der laget som ligger på 96.plass på FIFA-rankingen og har en befolkning som er marginalt større enn Bergen by — har kaptein Brede Hangeland ingen problemer med å erkjenne at Norge for øyeblikket er langt unna å være en god fotballnasjon.

- Andre får vurdere om denne kvaliken har vært et steg tilbake. Jeg er skuffet over at vi ikke greier playoff. Denne gruppa er ikke avskrekkende god. Og tabellen lyver sjelden, sier Hangeland til Dagbladet. Ingen unnskyldningerDet er vanskelig å arrestere ham på det. Med lag som Skottland, Makedonia og Island i gruppa er sju poeng en sørgelig fasit.

- Hadde Norge hatt noe i et VM å gjøre?

- Jeg sa før denne kampen at vi må slå et lag som Island på bortebane om vi skal til VM. Det er utrolig skuffende at vi ikke er bedre. Vi har ingenting i VM å gjøre sånn som vi framstår i dag, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer