FORNØYD: Nicklas Bendtner syntes det var stas å bli cupmester med Rosenborg søndag. Foto: Bildbyrån
FORNØYD: Nicklas Bendtner syntes det var stas å bli cupmester med Rosenborg søndag. Foto: BildbyrånVis mer

Cupfinalen 2018

Har inngått avtale om fengsel med Bendtner

- Vi ønsker at han skal sone så fort som mulig. Det er også avtalen med ham, sier Tove Moe Dyrhaug, daglig leder i Rosenborg, til Dagbladet.

  • Rosenborg - Strømsgodset 4-1

ULLEVAAL (Dagbladet): Kontrastene er enorme for Nicklas Bendtner (30) for tida. I går ble han cupmester med Rosenborg. Og fra før er han seriemester. Rosenborg-fansen elsker at det betyr noe for dansken å vinne noe med klubben.

Samtidig har han en voldsdom hengende over seg. Han har en rettskraftig dom på 50 dagers ubetinget fengsel for angrep på en taxisjåfør i København tidligere i høst.

I forrige uke ga TV 2 uttrykk for at kanalen «visste» at Bendtner hadde planlagt en lengre juleferie med kjæresten Philine Roepstorff. Ifølge kanalen ville dette bety at han ikke kunne starte soning før etter hjemkomst.

- Det vil etter det TV 2 forstår føre til at Bendtner i verste fall ikke er tilbake i Trondheim for sesongoppkjøring med Rosenborg før i mars (sesongen starter 31. mars), noe som er langt fra ønskelig fra Rosenborgs side, het det.

Til Dagbladet forteller klubbens daglig leder, Tove Moe Dyrhaug:

- Jeg vet ikke når han skal sone, så det må vi ta når det kommer.

- Enkelte medier melder at han kommer til å ta en lengre juleferie?

- Jeg vet ikke hvor det kommer fra. Jeg har i alle fall ikke vært involvert i noen ferieplaner. Vi ønsker at han skal sone så fort som mulig. Det er avtalen med ham også, at han skal prøve å få det til så fort som mulig.

- Så han er enig i dette?

- Ja, det er han.

Ord står mot ord i forbindelse med det som skjedde under taxituren i København i september.

Overvåkingskameraer skal ha vist at Bendtner slo og sparket en taxisjåfør. Selv hevder han å ha handlet i selvforsvar etter at sjåføren oppførte seg truende mot ham og kjæresten.

Pur glede

I går handlet det imidlertid om pur fotballglede under cupfinalen på Ullevaal. Bendtner sier han har oppnådd alt han kunne drømme om i Rosenborg. Han regner med å være i klubben også neste sesong, selv om enkelte antyder at Kina bør være et marked hvor han kan hente ut de siste millionene av fotballkarrieren.

KJEDELIG HENDELSE: Nicklas Bendtner tok taxi med kjæresten Philine Roepstorff (foran) i København da situasjonen utartet seg. Nå må han sone 50 dager i fengsel. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
KJEDELIG HENDELSE: Nicklas Bendtner tok taxi med kjæresten Philine Roepstorff (foran) i København da situasjonen utartet seg. Nå må han sone 50 dager i fengsel. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

- Jeg kom til Rosenborg for å vinne titler. Jeg ønsket å bidra til å utvikle laget. Og jeg ville spille oss inn i Europa. Alt har lyktes. Jeg står her som en glad mann, sier Bendtner.

Ullevaal viste seg fra sin beste side da Rosenborg slo Strømsgodset 4-1 i cupfinalen. Den danske spissen scoret de to siste målene.

- Han er misfornøyd med at han har scoret for lite mål denne sesongen. I likhet med laget har det ikke fungert helt, sier Pål André Helland til Dagbladet.

- Når laget fungerer, kommer mulighetene til å score. I dag scoret han både med «Store-Bendtner» og «Lille-Bendtner», forteller Helland og gliser.

Den muntre kantspilleren sikter til 3-1-scoringen. Ved første øyekast så det ut som om ballen gikk i mål etter et skudd fra Birger Meling. Men plutselig begynte Bendtner å juble vilt.

Etterpå ville han ikke avsløre hvordan han scoret. Helland - derimot - pekte på «der du vet» i midtregionen.

- Hvor høyt rangerer du en norsk cupfinale?

- Du må spille så godt som mulig der du er. Uansett hvilket nivå du er på, så handler det om å vinne titler. Et trofé er noe du har i skapet og kikker tilbake på med glede, forteller Bendtner.

Rosenborg-spillerne fikk lov til å ta festen helt ut i natt. De reiser ikke tilbake til Trondheim før i dag. For Bendtners del kan det bli noen spesielle uker.

Dom

Han vet foreløpig ikke når han må sone voldsdommen han har fått i Danmark. Det ga han også uttrykk for da han møtte mediene etter cupfinalen.

Han erklærte seg ikke skyldig, men har valgt ikke å anke. Årsaken er at han vil ha saken ut av verden fortest mulig. Dette er også i Rosenborgs interesse. Klubben ønsker at han skal trene med laget i vinter og være klar til seriestart i 2019.

- Vi har nettopp vunnet cupfinalen. Da føler jeg ikke for å snakke om ting utenfor banen, påpeker spissen.

- Når vi starter neste sesong, så er dette et avsluttet kapittel. Når jeg vet mer, så vet dere det også, sier han om tidspunktet for soningen.

Om han soner med fotlenke, eller må fysisk inn bak sperringer, er ikke klart.

Rosenborg avslutter sesongen borte mot Leipzig i Europa League 13. desember. Laget er sjanseløs i gruppa. Gapet opp til nivået ute i Europa gjør at kritikerne ikke tar av etter klubbens «The Double».

Turbulent

Bendtner sier:

- Det er en sesong som har vært veldig turbulent. Det vi har ønsket oss, har vi ikke oppnådd i samme grad som tidligere. Likevel viser vi at når vi står sammen, kan vi utrette fantastiske ting. Konklusjonen har vi fått nå. Når vi vinner, er det vanskelig å være kritisk. Til slutt handler det om å vinne. Og det har vi gjort.

- Men sånn er det i Danmark også, fortsetter han.

- Folk liker å snakke når de har muligheten. Og helst om det som er negativt. Mange som har meninger, vet ikke hva som skjer bak lukkede dører i en fotballklubb.

Fornøyd Helland

Pål André Helland synes det er like deilig å vinne en tittel hver gang. Han vitset og var i godt humør på banketten etterpå. Først og fremst var han fornøyd med prestasjonen foran 22 182 tilskuere på Ullevaal.

- Vi så ut som et ordentlig lag igjen. Overgangsspillet fungerte. Vi feide over dem, erklærer han.

Midlertidig trener, Rini Coolen, var lettet over at spillerne ikke fikk panikk da laget kom under. På mange måter har nederlenderen nå levert inn eksamenspapirene. Før jul skal Rosenborg-styret bestemme seg for om han får fortsette eller ikke.

- Jeg avventer og ser hva som skjer, sier han til Dagbladet.