- Har jeg gjort noe feil?

Therese Johaug slo voldsomt tilbake på kvinnens 10 kilometer fristil i Davos, men innrømmer at de siste ukene har gjort henne stresset.

TOK LITT TID: Men etter litt hjelp av Ingvild Flugstad Østberg kunne Therese Johaug slå fast at hun vant dagens renn. I bakgrunnen er Frida Karlsson. Foto: NTB
TOK LITT TID: Men etter litt hjelp av Ingvild Flugstad Østberg kunne Therese Johaug slå fast at hun vant dagens renn. I bakgrunnen er Frida Karlsson. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DAVOS (Dagbladet): Therese Johaug har måtte svelge noen Frida Karlsson-kameler de siste ukene, men i dag slo den norske skidronningen voldsom tilbake på 10 kilometer fristil.

Hun var overlegen fra start til mål i Davos og tok seieren. Amerikanske Jessie Diggins sikret andreplassen, mens Frida Karlsson ble nummer tre.

- Jeg følte at kroppen svarte bedre i dag. Jeg går bedre teknisk på ski enn jeg har gjort før. Det var godt å kjenne på den følelsen i dag, sier Johaug til Dagbladet i Davos.

TABBE: Det gikk ikke som planlagt da Therese Johaug skulle kaste blomster til publikum etter seieren i Davos. Video: Løkås/Haarstad Vis mer
LETTET: Therese Johaug. Foto: NTB
LETTET: Therese Johaug. Foto: NTB Vis mer

Var stresset

Etter tre kilometer var avstanden mellom de to 14 sekunder, og selv om Karlsson hentet inn noe og «bare» var 10 sekunder seinere enn Johaug etter 7,2 kilometer, var det ingen tvil om hvor seieren skulle ende.

Allerede 800 meter seinere var avstanden 16 sekunder, og i mål var det 17 sekunder mellom de to. Det var klar beskjed fra Johaug, og spesielt viktig med tanke på at OL i Beijing, som Davos, er i høyden.

I etterkant innrømmer Johaug at hun var lettet:

- Det gjør veldig godt, det må jeg ærlig innrømme. Jeg har vært veldig nervøs. Jeg har ikke følt at jeg har fått de svarene jeg ville ha av kroppen min de første helgene. Da begynner du å tvile og tenke «fader, har jeg gjort noe feil med treningen?», sier Johaug i Davos.

Til Dagbladet utdyper hun:

- Det gir usikkerhet. Etter Lillehammer så kjente jeg at kroppen ikke svarte helt som ønsket. Det er ingen god følelse. Samtidig så står jeg trygt i det jeg har gjort. Jeg har prioritert å være mye i høyden, og får betalt for det i dag.

NUMMER TRE: Frida Karlsson. Foto: NTB
NUMMER TRE: Frida Karlsson. Foto: NTB Vis mer

Frida Karlsson, som ble nummer tre, følger opp overfor TV 2:

- Det var ganske bra. Det tar tid å komme inn i løpet i dag. Jeg måtte gå raskere fra start.

OL-KANDIDAT: Even Northug seiler opp som en kandidat til OL etter 5. plassen på sprinten i Davos, Moa Hansson fikk kjenne på høyden, det samme fikk verdens beste sprinter, Maja Dahlqvist. Video: Bilder fra TV 2 og TV 2 Vis mer

Norsk opptur

Norge leverte veldig godt som lag. Heidi Weng tok femteplassen, og Ingvild Flugstad Østberg fikk en stor opptur med en 8. plass. I mål var hun bare 28,4 sekunder bak Johaug.

- Det var dette jeg hadde håpet på. Følelsen, plasseringen og tida var bedre enn på Lillehammer. Det var et nytt steg i riktig retning, sier Flugstad Østberg til Dagbladet.

Ragnhild Haga ble nummer ti, Helene Marie Fossesholm tok 12.-plassen, mens Anne Kjersti Kalvå ble nummer 14.

- Det har fungert bedre på trening denne uka. Det er ikke helt rått, men bedre enn det var, sier Anne Kjersti Kalvå til Dagbladet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer