- Har jeg gjort noe feil?

Therese Johaug slo voldsomt tilbake på kvinnens 10 kilometer fristil i Davos, men innrømmer at de siste ukene har gjort henne stresset.

TOK LITT TID: Men etter litt hjelp av Ingvild Flugstad Østberg kunne Therese Johaug slå fast at hun vant dagens renn. I bakgrunnen er Frida Karlsson. Foto: NTB
TOK LITT TID: Men etter litt hjelp av Ingvild Flugstad Østberg kunne Therese Johaug slå fast at hun vant dagens renn. I bakgrunnen er Frida Karlsson. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DAVOS (Dagbladet): Therese Johaug har måtte svelge noen Frida Karlsson-kameler de siste ukene, men i dag slo den norske skidronningen voldsom tilbake på 10 kilometer fristil.

Hun var overlegen fra start til mål i Davos og tok seieren. Amerikanske Jessie Diggins sikret andreplassen, mens Frida Karlsson ble nummer tre.

- Jeg følte at kroppen svarte bedre i dag. Jeg går bedre teknisk på ski enn jeg har gjort før. Det var godt å kjenne på den følelsen i dag, sier Johaug til Dagbladet i Davos.

Var stresset

Etter tre kilometer var avstanden mellom de to 14 sekunder, og selv om Karlsson hentet inn noe og «bare» var 10 sekunder seinere enn Johaug etter 7,2 kilometer, var det ingen tvil om hvor seieren skulle ende.

Allerede 800 meter seinere var avstanden 16 sekunder, og i mål var det 17 sekunder mellom de to. Det var klar beskjed fra Johaug, og spesielt viktig med tanke på at OL i Beijing, som Davos, er i høyden.

I etterkant innrømmer Johaug at hun var lettet:

- Det gjør veldig godt, det må jeg ærlig innrømme. Jeg har vært veldig nervøs. Jeg har ikke følt at jeg har fått de svarene jeg ville ha av kroppen min de første helgene. Da begynner du å tvile og tenke «fader, har jeg gjort noe feil med treningen?», sier Johaug i Davos.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.