DELTE FØLELSER: Alex Ferguson hadde grunn til å klappe for tre poeng mot Bursaspor. Men Wayne Rooneys uttalelse tidligere på dagen er ikke noe han vil juble over.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
DELTE FØLELSER: Alex Ferguson hadde grunn til å klappe for tre poeng mot Bursaspor. Men Wayne Rooneys uttalelse tidligere på dagen er ikke noe han vil juble over.Foto: SCANPIX/AP/Jon SuperVis mer

- Har jeg vunnet 30 trofeer, eller hva?

Ferguson varsler at Rooney-saken skal legges død i morgen.

||| (Dagbladet): Manchester United - Bursaspor 1-0.

Manchester United gjorde jobben hjemme mot gruppejumbo Bursaspor, men selvfølgelig var det Wayne Rooney pressen ville snakke med manager Alex Ferguson om etter kampen.

Og de fikk svar.

Rooney forklarte tidligere i dag sitt ønske om å forlate Old Trafford med at han ikke har fått forsikringer om at klubben vil være i stand til å hente de største spillerne i årene framover, om at Uniteds ambisjoner matcher hans egne.

Det får Ferguson til å fyre.

- Han vil ha forsikringer? Har jeg vunnet 30 trofeer, eller hva? spør skotten retorisk, ifølge BBC.

- Jeg har ikke lest Rooneys uttalelse, men vi skal ta en titt på det i morgen, og få dette ryddet av veien i morgen. Vi har viktige ting å gjøre i denne klubben, vi har en viktig kamp til helga, og spillerne vil komme seg videre, sier Ferguson.

Skotten gjentok rett før dette at «døra fortsatt er åpen», og at Manchester United alltid ønsker å beholde unge kvalitetsspillere.

Men det er åpenbart at Rooneys forsvarstale i dag er dømt til å bli møtt med en eller annen reaksjon når Ferguson får tid til å gjennomgå den.

Uttalelsen fra Rooney-leiren ble gitt til media bare noen få timer før kampstart på Old Trafford, og det var neppe tilfeldig. På tribunene møtte fansen spissen med hatske bannere, med påskrift som:

«Colleen forgave you, Wayne, we won't». «Who's the whore now Wayne?»

Det spørs om supporterne fortsatt ser døra som åpen for Wayne Rooney.

PS! Ifølge den vanligvis velinformerte Guardian-journalisten Daniel Taylor og flere andre journalister på Twitter, skal Alex Ferguson ha sagt at han vil møte klubbdirektør David Gill kl. 11 i morgen formiddag. Gill skal ha vært i samtaler med eierne i Glazer-familien i kveld.