- Har jo tenkt tanken at Ruud kan bety noe annet her

Nordirske aviser koste seg med Ruud-ordspill.

THAT'S RUUD: Espen Ruud koste seg med baksiden på den nordirske utgaven av The Sun i dag. Foto: Erik Berglund, Dagbladet
THAT'S RUUD: Espen Ruud koste seg med baksiden på den nordirske utgaven av The Sun i dag. Foto: Erik Berglund, DagbladetVis mer

BELFAST/OSLO (Dagbladet): Nord-Irland - Norge 0-3.

Norge vant noe flatterende 3-0 mot Nord-Irland i går kveld. Håvard Nordtveit, Tarik Elynoussi og Espen Ruud scoret for Norge.

Sistnevnte satt inn kampens siste mål, og etternavnet til Odense-spilleren nord-irske utgaven av The Sun preger i dag baksiden av storavisa.

«Ruud way to finish» heter det i overskriften til avisa, et ordspill på det engelske ordet «rude», som betyr frekk. Og både Ruuds volleyavslutning og den norske avslutningen med to mål på tampen av en egentlig jevn kamp kan nok ses på som frekke fra nordirsk synsvinkel.

Espen Ruud tar oppslaget med et smil dagen derpå, da Dagbladet møter ham på flyplassen i Belfast.

- Det var en fiffig overskrift. Jeg har jo tenkt den tanken selv at Ruud her i England kan bety noe annet og, så det var vel kanskje ikke så overraskende at den kom i dag, sier Ruud.

- Etter å ha sovet på det første landslagsmålet, er du fortsatt godt fornøyd med det?

- Ja, selvfølgelig. Det var gøy at når jeg først kom inn og fikk noen minutter gjorde det ekstra godt at det ble et mål.

Effektive - Er du enig i at det var litt frekt av dere å score to på slutten der slik kampen var?

- Det var helt klart jevnt. De hadde sine muligheter, og på 1-0 var det absolutt ikke betryggende. Da vi fikk 2-0 hadde vi kontroll.

- Johnny Evans mente resultatet ikke var helt rettferdig?

- Nei, det var kanskje ikke det. Men vi er effektive, og det er ikke ulovlig å være effektiv, sier Ruud til Dagbladet.

«Knusende» Belfast Telegraph mente at resultatet var «knusende», men at kampen i seg selv var ganske jevn. Det var også Egil «Drillo» Olsen enig i etter kampen.

- Det er moro å vinne 3-0, men noen ganger er man litt mer fornøyd med resultatet enn prestasjonen. I noen perioder var det ganske traurig, men noen perioder var det også ganske bra. Alt i alt var nok resultatet bedre enn prestasjonen, sa «Drillo» til TV 2.

Fokuset var selvsagt også på trener Michael O'Neill, som tapte sin aller første kamp som trener for Nord-Irland.

- Det var skuffende å slippe in to sene mål da vi dyttet folk fremover for å få med oss et resultat, men jeg er sikker på at vi kan ta mye positivt ut av denne kampen, sa O'Neill etter kampen ifølge The Sun.

BUT THIS IS JUST RUDE: Espen Ruud fant også veien til side tre i The Sun... Foto: Erik Berglund
BUT THIS IS JUST RUDE: Espen Ruud fant også veien til side tre i The Sun... Foto: Erik Berglund Vis mer