Ada Hegerberg er tilbake:

- Har jobbet ræva av meg

Verdens beste kvinnelige fotballspiller er endelig tilbake etter et 20 måneder langt skadeavbrekk.

EMOSJONELT: Ada Hegerberg tok til tårene etter å ha returnert etter 20 måneder på sidelinja. FOTO: Adam Ihse / TT / kod 9200
EMOSJONELT: Ada Hegerberg tok til tårene etter å ha returnert etter 20 måneder på sidelinja. FOTO: Adam Ihse / TT / kod 9200 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BK Häcken - Lyon 0-3 (0-1)

I 2018 ble Ada Stolsmo Hegerberg kåret til vinneren av den første gullballen for kvinner. Den norske stjernespissen har lenge vært en av de aller største stjernene i sporten, men et langt skadeavbrekk har satt henne ut av spill.

Nå er den stor stjerna imidlertid tilbake, og tirsdag kveld fikk hun sitt første innhopp siden januar 2020. Nordmannen fikk 12 minutter på banen.

Lyon knuste uansett BK Häcken i tirsdagens oppgjør i Champions League etter mål fra Melvine Malard, Catarina Macario og et selvmål av Stine Larsen. Turneringen er en Hegerberg slettes ikke er fremmed med.

Den norske juvelen har nemlig løftet det gjeve troféet hele fem ganger.

I turneringen har 26-åringen dunket inn mål for gøy, og kroner ene og alene på toppen med sine 53 mål, som gjør henne til den mestscorende gjennom tidene.

- Jobbet ræva av meg

I et intervju med The Telegraph letter hun nå på sløret om veien tilbake.

- Jeg har jobbet ræva av meg, sier hun til avisen, før hun fortsetter:

VERDENS BESTE: I 2018 vant Ada Stolsmo Hegerberg den gjeveste individuelle prisen en fotballspiller kan vinne. FOTO: Christophe Ena / AP.
VERDENS BESTE: I 2018 vant Ada Stolsmo Hegerberg den gjeveste individuelle prisen en fotballspiller kan vinne. FOTO: Christophe Ena / AP. Vis mer

- Jeg kommer ikke tilbake for å stå stille. Jeg kommer tilbake for å levere som før, for det er en rekord jeg vil ha så lenge jeg spiller, sier hun om scoringsrekorden sin, før hun legger til at den er noe hun er utrolig stolt over.

Hegerberg har måttet stå på sidelinjen og se sitt Lyon miste monopolet på den franske toppdivisjonen.

Storklubben vant nemlig den franske serien hele 14 ganger på rad, før Paris Saint-Germain tok fjorårets tittel til hovedstaden. At en ny mester ble kronet sesongen den norske juvelen er ute, er neppe tilfeldig.

- Det er ikke nok

I intervjuet prater Hegerberg også ut om veien videre for kvinnefotballen. Storscoreren har alltid vært en sterk stemme i kvinnenes kamp for likhet i sporten.

I september kunngjorde UEFA at premiepotten for kvinnenes EM i 2022 fra 8 millioner euro, til 16 millioner euro. I kjølvannet av nyhetene kom Chelsea-trener Emma Hayes hardt ut og mente at det ikke er i nærheten av godt nok.

- Det er ikke nok. Ser man på det relativt til mennene, så er det ikke i nærheten, sa hun til BBC.

LIKHET: Ada Hegerberg snakker åpent med CNN om likhet mellom kvinner og menn i fotball. Video: CNN/Rødt Kort. Vis mer

Til sammenlikning var herrenes premiepott for EM 2020 på cirka 372 millioner euro.

Hegerberg mener Hayes har rett, og at det må gjøres mer, samtidig som hun mener ting går i riktig retning.

Spesielt lovpriser hun den nye TV-avtalen strømmeselskapet DAZN har signert med UEFA. Avtalen vil sørge for at alle mesterligakampene vil bli vist live på DAZNs YouTube-kanaler.

- Det er en "game-changer". Vi har ventet lenge på at det skulle komme en slik mulighet, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer