Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Har jukset i 10 år

- Finland jukset systematisk siden tidlig på 1990-tallet, sier den finske skandaletreneren Kari-Pekka Kyrö i et intervju med TV 2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- På begynnelsen av 90-tallet brukte landslaget mye og kraftig bloddoping, forteller Kyrö til TV 2.

Kyrö var trener for de finske langrennsherrene da Harri Kirvesniemi, Mika Myllylä, Jari Isometsä, Janne Immonen, Virpi Kuitunen og Milla Jauho testet positivt på det forbudte stoffet Hemohes i Lahtis-VM i 2001.

Kyrö startet sin trenerkarriere i Det finske skiforbundet på 1990-tallet. Først han trener for B-landslaget, og så overtok han ansvaret for kvinnelandslaget før han ble sjef landslagsherrene.

Kyrö fikk sparken etter skandalemesterskapet på hjemmebane i fjor.

Hele intervjuet med Kari-Pekka Kyrö blir sendt i programmet «Dokument 2» på TV 2 onsdag kveld. Programmet har fått tittelen «OL-gull med nye gener».

- Nå er internasjonale dopingjegere redde for at genmanipulering skal bli den nye dopingmetoden? spør TV 2 Kyrö.

- Kanskje det er dagens moral i toppidretten som gjør at man kan gå fra tradisjonell medisinsk doping til gendoping. I tillegg trenger man bare teknologi og ressurser, sier den avsatte skitreneren Kari-Pekka Kyrö.

(NTB)

SYSTEMATISK: Kari-Pekka Kyrö hevder finnene har jukset i et tiår.
Hele Norges coronakart