Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Har Katusha funnet Kristoffs erstatter?

Laget venter på avklaring rundt Kristoffs kontraktssituasjon.

LAGBYTTE? Katusha-Alpecin ser Marcel Kittel som en potensiell erstatter for Alexander Kristoff. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
LAGBYTTE? Katusha-Alpecin ser Marcel Kittel som en potensiell erstatter for Alexander Kristoff. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Sagaen rundt Alexander Kristoffs fremtid fortsetter. Nylig ble nordmannen liknet til Astana, som en tydelig indikasjon på at 29-åringen vurderer andre muligheter enn å bli værende hos Katusha-Alpecin etter denne sesongen.

– Foreløpig (er Astana) ikke noe mer aktuelt enn andre lag, men (jeg) har også hørt at det er interesse, men ikke noe mer enn diverse andre lag. Ikke noe konkret per dags dato, opplyste Kristoff til procycling.no før Critérium du Dauphiné.

Kristoffs sondering av markedet tvinger også Katusha-Alpecin til å vurdere sine muligheter. Ifølge Cyclingnews skal laget har pekt ut Marcel Kittel som en potensiell erstatter dersom nordmannen skifter beite.

Den tyske spurteren er på utgående kontrakt hos Quick-Step Floors, det belgiske laget som ikke har sikret sin fremtid utover 2017-sesongen ennå.

Les også: Kristoff-agent jakter tilbud i Italia
L
es også: Katusha avventer med Kristoff-tilbud
Les også: Kristoff snakker ut om Katusha-fremtiden

Kristoff skal ifølge Cyclingnews allerede ha mottatt et tilbud fra Katusha-Alpecin. Kontraktstilbudet er imidlertid lavere enn hans nåværende avtale der lønnen ligger sted mellom 15 og 20 millioner kroner. Kristoffs nåværende kontrakt ble signert i 2015, like etter De Panne 3-dagers, men før han vant Flandern rundt.

– Jeg har en god avtale nå, og det er nok ikke så lett å få til så mye bedre. Jeg håper å sikre samme lønnsnivå som jeg er på, det tror jeg skal være mulig. Vi får se hva Katusha mener, sa Kristoff til procycling.no tidligere i sesongen.

Avventer Kristoff-situasjonen

Katusha-Alpecin har 14 ryttere på utgående kontrakt og føler seg trygge på å re-signere lagets fremste Grand Tour-rytter Ilnur Zakarin.

Fremtiden til Kristoff synes imidlertid mer usikker. Dalende resultater de to siste sesongene til tross, nordmannen virker ikke villig til å akseptere lønnskuttet Katusha-Alpecin la opp til i sitt første tilbud.

Arnstadt-rytteren Kittel er et naturlig overgangsobjekt for Kristoffs lag, som har tyske Alpecin og Canyon som to av sine største sponsorer. Katusha-Alpecin vil ikke bekrefte interessen for Kittel og understreker at forhandlingene med Kristoff fortsatt er pågående.

– Vi gjør ingenting før en avgjørelse rundt Alex er tatt, sier Jose Azevedo, manager hos Katusha-Alpecin, til Cyclingnews.

– Når den situasjonen er avklart, tar vi grep. Det gir ingen mening å snakke med andre ryttere, dersom Alex blir værende i laget. Først må vi avklare situasjonen. Dernest ser vi på hvem som er ledig på markedet. Vi skal planlegge en strategi for fremtiden, men for øyeblikket gir det ingen mening siden vi fortsatt snakker med Alex, legger Azevedo til.

Den tidligere Sanremo- og Flandern-vinneren Kristoff står med seks triumfer i 2017 og tok nylig sin første WorldTour-seier på nesten to år i Eschborn Frankfurt. Som en siste forberedelse til Tour de France, sykler Katusha-rytteren det franske etapperittet Critérium du Dauphiné denne uken, der han ble nummer to på den 2. etappen.

Artikkelen er levert av procycling.no.

Hele Norges coronakart