- Har knapt opplevd maken

Drillo er forbløffet over hvor lite Polen skapte.

FARO (Dagbladet): Polen - Norge 1-0

Drillo fikk for en gangs skyld smake «egen medisin» mot et polsk lag som forsvarte seg stort sett hele kampen gjennom på nøytral grunn i Portugal.

Dagbladet talte fire sjanser til Norge - alle fire etter dødballer. Polakkene hadde én eneste målsjanse, og den var ikke spesielt stor. Men Robert Lewandowskis skudd fra 25 meters hold lurte seg forbi Jon Knudsen.

Det var akkurat nok til å påføre Norge et surt tap i generalprøven før EM-kampen mot Danmark om 45 dager.

- Vi var bedre enn Polen, men det hjelper lite, sier Egil Olsen til Canal+.

Drillo forsøkte seg til og med med to spisser i hele andreomgangen. Den eneste målsjansen i kampen etter pause, var en frisparkkanon fra John Arne Riise fra nesten 30 meter.

- Vi overkjørte dem fullstendig i 2. omgang, men skapte ikke nok til å score mål, så der må vi bli bedre, sier kaptein Brede Hangeland til TV 2.

Sjanser på dødball Norge startet kampen i en stramt organisert 4-5-1-formasjon. Det første kvarteret var ikke Polen i nærheten av et anrep, mens Norge hadde to gode sjanser på dødball.

Først et Hangeland-frispark etter åtte minutter som traff hodet til Morten Gamst Pedersen. Han styrte den inn foran mål, der Carew nikket like utenfor.

Sju minutter seinere misset Arsenal-keeper Wojciech Szczesny på en Riise-corner, men Kjetil Wæhler nikket rett på den utspilte polske keeperen.

Så scoret Polen på sin første skikkelige avslutning. Robert Lewandowski vendte vekk Kjetil Wæhler, og lappet til fra rundt 25 meters hold. Jon Knudsen burde kanskje reddet, men gjorde det ikke.

Da Dagbladet møtte Drillo en drøy halvtime etter kampen, var landslagssjefen todelt. Fornøyd med det defensive og misfornøyd med det offensive.

- Jeg har knapt opplevd å slippe til så lite defensivt, mot noen motstander. Det var et overraskende svakt polsk lag vi møtte. Den store skuffelsen er at vi ikke skaper mer, sier Drillo.

Hangeland nær scoring Resten av omgangen var temmelig kjedelige saker, men det var fortsatt Norge som skapte mest. Erik Huseklepp var frisk, og kom til et par innlegg uten at lagkameratene klarte å fylle på foran mål.

ETTMÅLSTAP: John Arne Riise og de norske gutta gikk på et ettmålstap mot Polen i Portugal. Foto. GORM KALLESTAD/SCANPIX
ETTMÅLSTAP: John Arne Riise og de norske gutta gikk på et ettmålstap mot Polen i Portugal. Foto. GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

Huseklepp driblet seg også inn i feltet, men ble kontant stoppet av Bari-lagkamerat Kamil Glik. Norge fikk sin tredje målsjanse like før pause - også den på dødball. Headingen fra Brede Hangeland strøk like utenfor stanga.

I andre omgang la Drillo om til 4-4-2-formasjon med Huseklepp og Carew på topp. Bjørn Helge Riise og Ruben Yttergård Jensen kom inn på midten i stedet for Alexander Tettey og Henning Hauger.

Et snaut kvarter inn i omgangen ble Carew erstattet av Moa og Wæhler av Vadim Demidov.

Riise-kanon Like etter viste John Arne Riise fram storslegga da han banket et frispark fra 30 meters hold så hardt på mål at Szczesny måtte slå til corner.

Norge styrte spillet gjennom andre omgang, men klarte sjelden å bryte gjennom de polske forsvarsverkene - verken med kombinasjonen Carew og Huseklepp eller Moa og Huseklepp.

- I 1. omgang skapte vi litt på å ligge lavt. Vi var mer aggressive etter pause, men skapte lite. Vi slurvet mer enn vanlig på dødballene, var ikke gode i kontringsfasen og slet også i etablert angrep, analyserer landslagssjefen.

13 minutter før full tid ble Huseklepp erstattet av Morten Moldskred.

En av spillerne som har blomstret under Drillos ledelse, Morten Gamst Pedersen, fikk ikke til stort i dag. Gamsten ble erstattet av Petter Vaagan Moen tre minutter før full tid.

Dagbladet kommer tilbake mer mer.