- Har knekt koden, kanskje

Helt siden hun var lita jente har Heidi Weng (24) slitt med å være i form før på seinvinteren. Inntil i fjor.

JULESTJERNE: Sist vinter var Heidi Weng i form hele sesongen, og ikke bare mot slutten, slik hun har hatt for vane. Hun håper det betyr at hun har knekt kodem. Foto: Tormod Brenna
JULESTJERNE: Sist vinter var Heidi Weng i form hele sesongen, og ikke bare mot slutten, slik hun har hatt for vane. Hun håper det betyr at hun har knekt kodem. Foto: Tormod Brenna Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LIVIGNO (Dagbladet): Flere pallplasseringer i mini-touren på Lillehammer i desember, tredjeplass i Tour de Ski rundt nyttår. Slikt var nærmest utenkelig for Heidi Weng tidligere. Hva skjedde?

- Jeg knekket endelig koden. Tror jeg. Jeg håper i alle fall det, sier hun til Dagbladet.

- Jeg har slitt med å være i slag på den tida helt siden jeg var barn. Og det er jo litt dumt for en skiløper. Derfor var det gøy å få det til også før jul sist vinter, og ikke vente til sesongen nesten er over for å finne formen, sllik jeg har hatt for vane før.

Trener «lite» Heidi Weng har aldri vært den som har trent mest av langrennsjentene. Og det kommer hun nok aldri til å bli heller. Hun er en del yngre enn både Therese Johaug og særlig Marit Bjørgen, men er slett ikke sikker på at hun kommer til å «vokse«» seg like god som dem, selv om alderen skulle tilsi at hun har mange gode år å utvikle seg på.

- Det er jeg slett ikke sikker på. Sånt vet en aldri. En dag butter det for meg også. Og jeg kommer nok aldri til å trene mer enn maks 900 timer. I år er målet 850, det er det meste jeg noensinne har gjort - om jeg kommer dit da.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer