- Har knekt koden, kanskje

Helt siden hun var lita jente har Heidi Weng (24) slitt med å være i form før på seinvinteren. Inntil i fjor.

JULESTJERNE: Sist vinter var Heidi Weng i form hele sesongen, og ikke bare mot slutten, slik hun har hatt for vane. Hun håper det betyr at hun har knekt kodem. Foto: Tormod Brenna
JULESTJERNE: Sist vinter var Heidi Weng i form hele sesongen, og ikke bare mot slutten, slik hun har hatt for vane. Hun håper det betyr at hun har knekt kodem. Foto: Tormod Brenna Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LIVIGNO (Dagbladet): Flere pallplasseringer i mini-touren på Lillehammer i desember, tredjeplass i Tour de Ski rundt nyttår. Slikt var nærmest utenkelig for Heidi Weng tidligere. Hva skjedde?

- Jeg knekket endelig koden. Tror jeg. Jeg håper i alle fall det, sier hun til Dagbladet.

- Jeg har slitt med å være i slag på den tida helt siden jeg var barn. Og det er jo litt dumt for en skiløper. Derfor var det gøy å få det til også før jul sist vinter, og ikke vente til sesongen nesten er over for å finne formen, sllik jeg har hatt for vane før.

Trener «lite» Heidi Weng har aldri vært den som har trent mest av langrennsjentene. Og det kommer hun nok aldri til å bli heller. Hun er en del yngre enn både Therese Johaug og særlig Marit Bjørgen, men er slett ikke sikker på at hun kommer til å «vokse«» seg like god som dem, selv om alderen skulle tilsi at hun har mange gode år å utvikle seg på.

- Det er jeg slett ikke sikker på. Sånt vet en aldri. En dag butter det for meg også. Og jeg kommer nok aldri til å trene mer enn maks 900 timer. I år er målet 850, det er det meste jeg noensinne har gjort - om jeg kommer dit da.

Det hender av og til at Heidi Weng tar ei økt på sofaen når de andre er ute og løper. Trenerne kaller det «å være smart». For Heidi er det helt naturlig. Når kroppen ber om litt ro, er det langt viktigere enn å klokke inn treningstimer sammen med de andre.

- Når jeg kjenner at jeg kan bli sjuk, eller føler meg sliten, er det ikke noe problem for meg å ta det med ro. Jeg legger inn hvile når jeg føler for det. Jeg har erfart at det er lurt.

Kodeknekking Verdenscup-sesongen er like om hjørnet og den åpner med en sprint i Kuusamo.

Den øvelsen har ikke vært Wengs paradegren.

- Nei, jeg har slitt litt med sprint. Jeg må bli bedre både på sprinter og på tremil. Jeg har rett og slett flere koder å knekke, sier hun.

- Jeg jobber litt med dette med sprinten, jeg bør klare å komme meg videre fra prologene i alle fall om jeg skal kunne henge med i Tour'ene.

Gikk bananas for kjæresten Heidi Weng bor på Lillehammer sammen med kjæresten Emil Iversen. Han fikk prøve seg i verdenscupen sist vinter, og gjorde det såpass bra at Heidi håper han får flere muligheter. De ser hverandre nemlig ikke så veldig ofte.

- Det hadde ikke gjort noe om han fikk være med mer ut på v-cup. I fjor kom han til finalen i Rybinsk. Der var ikke jeg.

- Jeg liker ikke å se skirenn på TV, men måtte jo se på det rennet der. Søstera mi film meg foran TV'en og det så ikke helt bra ut gitt. Jeg blir så nervøs. Og da blir jeg litt sprø. Det ble mye roping og slåing i lufta. Huff, det tok litt av i stua.

- Jeg blir mer nervøs når han går, enn når jeg går selv, og jeg gleder meg mer på hans vegne når det går bra enn jeg gjør når jeg gjør det bra selv.

- Faktisk blir jeg mer sliten av å se skirenn på TV enn å trene.

- Men vi ser hverandre ikke så ofte. Når jeg er på samling, er han gjerne hjemme, så reiser han på samling når jeg kommer hjem. Vi trente mye sammen i fjor. Da gikk det jo ganske bra for meg i sesongen. I år har vi fått trene lite sammen.

- Så kanskje det går dårlig nå da. He-he.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer