Har kommet frem til prisen på norsk antidopingavtale

- Må nok regne med 500 000 kroner.

Oslo, 201603010. Cecilia Brækhus intervju til påskeavis
Foto: Nina Hansen / dagbladet
Oslo, 201603010. Cecilia Brækhus intervju til påskeavis Foto: Nina Hansen / dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Leidulf Gravråk, presidenten i Norges Profesjonelle Bokseforbund (NPBF). mener det vil koste mellom 400 000 og 500 000 kroner å få på plass en antidopingavtale.

- Vi har fått forelagt et avtaleutkast fra Antidoping Norge (ADN), og slik jeg leser det ligger administrasjonskostnadene pluss testing av sju norske og sju utenlandske utøvere i forbindelse med et stevne på 330 000 kroner. Dersom det skulle bli positive prøver vil prisen bli høyere, på grunn av behandling i doms- og eventuelt ankeutvalg, forteller Gravråk til NTB.

- Må ut med 500 000 kr Han sier også at kostnader i forbindelse med reiser for å teste utøvere kan bli en betydelig utgift, både i forkant og etterkant av stevnene.

- Derfor må vi nok regne med å måtte ut med mellom 400 000 og 500 000 kroner før avtalen er i boks, slik det ligger an nå, legger han til.

- Det er en totalsum for antidopingarbeidet. Utenlandske utøvere regnes også med i regnestykket, men i praksis vil ingen utenlandske utøvere betale 40 000 kroner for å få lov til å bokse en fire-runders kamp i Norge. Derfor vil kostnaden bli lagt på de norske utøverne, som ønsker å bokse i Norge, sier Gravråk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer