FLOPP: Mario Balotelli har ikke fått det til å stemme i Liverpool-drakta. Nå håper formannen i Liverpools skandinaviske supporterklubb at klubben selger italieneren til sommeren. Foto:
Reuters / Andrew Yates
FLOPP: Mario Balotelli har ikke fått det til å stemme i Liverpool-drakta. Nå håper formannen i Liverpools skandinaviske supporterklubb at klubben selger italieneren til sommeren. Foto: Reuters / Andrew YatesVis mer

Har kostet Liverpool nesten èn million per pasning: - Det forteller ganske mye

Mario Balotelli.

(Dagbladet): Liverpool røk på et noe overraskende tap mot Hull i går kveld, en kamp som langt på vei sikret fornyet Premier League-kontrakt for sistnevnte, mens Liverpool kan vinke farvel til Champions League-spill neste sesong.

I gårdagens oppgjør fikk Mario Balotelli tillit fra start, men nok en gang slet italieneren med å ha en stor innvirkning på kampen. 24-åringen har slitt med å finne sin plass i Liverpool-laget siden han kom til klubben for i underkant av 200 millioner kroner i fjor sommer.

Nå har Daily Mail fått statistikknettstedet Opta til å se på tallene:

De har kommet fram til at Balotelli har kostet Liverpool drøyt 169 millioner per nettkjenning (4), 1,1 million per skudd på mål, og 978 700 kroner - altså nesten èn million - per pasning.

- Forteller mye Det har Opta regnet ut fra overgangssummen på 200 millioner, pluss de 90 000 pundene han tjener i uka, som etter 36 uker blir drøyt 20 millioner kroner.

- Selv om dette blir litt lek med tall, synes jeg det forteller ganske mye, sier Pål Christian Møller, formann i Liverpool F.C. Supporters' Club Scandinavian Branch, til Dagbladet.

Han legger ikke skjul på at Balotelli har vært en skuffelse, og tror han blir solgt til sommeren.

- Vi kjøpte han jo i slutten av transfervinduet, og det var tydelig at han ikke var førstevalget. Det virker som det var litt en nødløsning. Det er synd både for han og laget at det ikke har fungert i det hele tatt. men han var tidligere vist at han er en god spiller, så jeg håper han lykkes. Men jeg tviler sterkt på at det er i Liverpool, sier Møller.

Skuffende sesong Liverpool hadde en kanonsesong i fjor, og havnet på en andreplass i Premier League. Men i fjor sommer ble lagets desidert største stjerne, Luis Suarez, solgt til Barcelona, og denne sesongen har Daniel Sturridge vært skadet så og si hele sesongen. Det har satt preg på rødtrøyene.

I går glapp altså topp fire-plasseringen.

- Det har vært en skuffende sesong. Suarez har blitt borte, Sturridge har skadet og verken Balotelli eller de andre spissene har levert. Liverpool har scoret omtrent halvparten så mye som i fjor, og da kommer man ikke så høyt som man skulle ønske, sier Møller.

Nå står en spiss i verdensklasse øverst på sommerens ønskeliste.