Annonsørinnhold

Har Kowalczyk en ubehagelig overraskelse på lur?

Dagbladets tipper ser på kvinnenes 10 km.

Luring? Justyna Kowalczyk har vært forfulgt av uhell og skader i OL-oppladningen, og gikk inn til sjetteplass i 15 kilometer skibytte. Kan hun overraske på 10 kilometer klassisk?
Luring? Justyna Kowalczyk har vært forfulgt av uhell og skader i OL-oppladningen, og gikk inn til sjetteplass i 15 kilometer skibytte. Kan hun overraske på 10 kilometer klassisk? Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 11 går startskuddet for kvinnenes korteste distanse, den klassiske 10-kilometeren. For fire år siden ble svenske Charlotte Kalla olympisk mester foran Kristina Smigun, mens Marit Bjørgen tok bronse. I VM 2013 var 10-kilometeren fristil og dermed noe mindre relevant, men de fleste husker at Therese Johaug vant klart, foran Marit Bjørgen på annen og russiske Julia Chekaleva på tredje.

Dagbladets odds- og tippejournalist Lars Dybwad ser på de mest aktuelle løperne, og hva slags odds de er gitt av Norsk Tipping. Her er målet ikke bare å spå vinneren; men å finne et brukbart oddsspill.

Marit Bjørgen
Den klare favoritten i løpet. Falt på sprinten, men viste på 15 km skibytte at formen er god, med sitt fjerde OL-gull totalt. Klar favoritt hos alle spilleselskaper, gitt 1,45 i odds for å ta gullet hos Norsk Tipping. Vant denne øvelsen i Italia rett før OL, med svært god margin ned til Therese Johaug. Nummer tre på Lillehammer i samme øvelse før jul, da bak Kowalzyk og Kalla. 1,45 er ikke så verst odds i oddsmarkedet, men faren for et uhell, smørebom eller lignende er vel såpass at man skal være litt forsiktig. Klikk her for å spille.

Justyna Kowalczyk
Den polske jenta har hatt en alt annen enn ideell oppladning til OL, med bortkomne ski og skadeproblemer. Imidlertid har den polske leiren neppe underdrevet problemene, og normalt vil hun være en klar medaljekandidat i denne øvelsen. Nummer fem i Italia på samme øvelse tidlig i februar, men vant på Lillehammer før jul. Norsk Tipping leverer 3,55 i odds på gull til Kowalczyk, trolig en korrekt vurdering. Mer aktuelt kan muligens duellspillet mot Marit Bjørgen være, ettersom hun er hovedkonkurrenten. Da spiller du kun på hvem som kommer først av Bjørgen og Kowalczyk, og får 3,25 på den polske jenta. Klikk her for å spille.

Therese Johaug
Leder verdenscupen. Gikk ikke noen spesielt god 15 km med skibytte, men virket veldig prest av det tragiske dødsfallet i Astrid Uhrenholdt Jacobsens familie. Annenplass på denne øvelsen i Italia for kort tid siden, fjerdeplass fra Lillehammer. Tatt sine mesterskapsgull i fristil, men løypa bør passe Johaug godt. 3,60 på gull mener jeg er for tynn odds, 1,25 på medalje heller ikke veldig aktuelt. Johaug blir en gull-outsider, trenger full klaff. Klikk her for å spille.

Charlotte Kalla
For all del en meget god skiløper, har OL-gull (2010) fra 10 kilometer fristil og viste form med sitt sølv på 15 km skibytte lørdag. På pallen i denne øvelsen både i Italia 1. februar (bronse) og på Lillehammer tidlig i desember (sølv). Charlotte Kalla står til 8 i vinnerodds hos Norsk Tipping. Mer interessant er kanskje 4,25 i duellen med Marit Bjørgen. Klikk her for å spille.

Heidi Weng
Kan være en frekk outsider til 25 i odds, en lett løper som kan trives godt i disse løypene med mildvær. Dokumenterte form med bronse i 15 km skibytte, dro vel med seg litt selvtillit derfra. Fjerdeplass fra Italia rett før OL. Mye skal klaffe om Weng skal gå hele veien, men er råsterk og kan overraske. 25 i odds på gull, også aktuelt er 3,75 på medalje. Oddsen er nok noe slunken, slik den gjerne er på norske deltakere. Heidi Weng er også aktuell på oddskupongene i duellspill med Kerttu Niskanen, Aino-Kaisa Saarinen og Astrid U. Jacobsen. Klikk her for å spille.

Her går mine innsatser:

Norsk Tipping har gjort jobben sin godt, gjort det vanskelig å hente penger i denne øvelsen. 1,45 på Marit Bjørgen som gullvinner er helt greit, Heidi Weng en frekk outsider til medalje. Mitt noe kjedelige førstevalg er:

Heidi Weng - Astrid U. Jacobsen H 1,30

Et mer risikofylt, men greit betalt, alternativ er:

Marit Bjørgen - Justyna Kowalczyk B 3,25

Klikk her for å spille. Se dagens øvrige oddstips på Dagbladet oddssider - som nå også fungerer utmerket på mobiltelefonen!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer