- Har kuttet ut alt som er godt

Sunne-Ivers er lettere enn noensinne.

• Ta ut ditt landslag: Bør Iversen spille fra start?

BISLETT (Dagbladet.no): Steffen Iversen har blitt ferdig med de fleste av spørsmålene som gjelder forsovelsen, og det er en humørfylt spiss som langt på vei blir lovet startplass av Åge Hareide mot Island til helga.

Lett til sinns, og lett i kroppen.

For Steffen Iversen har gått ned over fem kilo etter at Erik Hamrén kom til Rosenborg, og han er i bedre fysisk form enn noensinne.

- Jeg har kuttet ut alt som er godt, sier Iversen om hva som har blitt ofret på veien mot et sunnere legeme.

- Karbohydrater for eksempel, eller er det alt av pølser og godteri?

- Alt som er godt, gliser Steffen til Dagbladet.no.

- Iversen flott å jobbe med

I KJEMPEFORM: Steffen Iversen (t.h.), som her leker seg bak ryggen til landslagssjef Åge Hareide, har blitt lettere siden Rosenborg fikk ny trener. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX
I KJEMPEFORM: Steffen Iversen (t.h.), som her leker seg bak ryggen til landslagssjef Åge Hareide, har blitt lettere siden Rosenborg fikk ny trener. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX Vis mer

Heller ikke Rosenborgs svenske ernæringsrådgiver, Henning Svendsen, vil gå i detalj før han har snakket med Iversen igjen. Svendsen får mye av æren for Iversens framgang.

- Henning har ordnet med kostholdet, forteller Iversen, og spissen merker også forskjellen tydelig.

- Jeg merker at jeg er lettere, og det føles bra ute på banen, sier han.

Men Iversen har ikke kontroll på om det har gjort ham raskere, eller om andre fysiske kvaliteter har blitt forbedret.

- Nei, det vet jeg ikke. Jeg er ikke noe testmenneske, jeg hater alt som er av tester, ler han.

Dette har derimot ikke Svendsen merket noe til, og han skryter av samarbeidet med Litj-Ivers.

- Jeg har ikke merket noe til at han misliker tester, de er uansett bare grunnlaget for samtalene vi har. Jeg har opplevd Iversen som en flott person å jobbe med, understreker han.

Mat viktig for marginene

- Har kuttet ut alt som er godt

Sjøl om han per nå ikke vil si noe om Iversens spesielle tilfelle, snakker han gjerne generelt om jobben han gjør med Rosenborg-gutta.

- Til travhester kan du bare legge fram mat, mens når det gjelder mennesker, handler det om å spre kunnskap. Målet er at de sjøl kan velge riktig kosthold for deres situasjon, sier Svendsen til Dagbladet.no.

Han forteller at mange spillere mangler disse kunnskapene.

- En gang møtte jeg en fotballspiller som visste alt om kosthold. Da jeg spurte hvor han hadde lært det, svarte han at læreren hans var en venstreback - ikke en lege eller noen som er utdannet i ernæring, nevner Svendsen.

- Hvor viktig vil du si at kostholdet er for fotballspillere?

- Noen ganger pleier jeg å svare tre centimeter, andre ganger 12, svarer Svendsen, for å understreke poenget om at det er vanskelig å si.

- Nei, det kan være snakk om noen prosents forskjell i prestasjon. Og i tillegg spiller det en mental rolle at du føler deg 100 prosent forberedt. Slike marginer kan avgjøre om for eksempel Iversen kommer tre centimeter foran eller bak backen med tåa foran mål, fortsetter han.

Iversen bak Helstad og Carew?

I det siste har Rosenborg-spissen vært de tre centimeterne foran, og alt tyder på at han blir belønnet med plass i startelleveren mot Island til helga - trolig i en hengende spissrolle bak Helstad og Carew.

- Steffen er sterk i lufta, samtidig er det få i Norge som er bedre enn han til å time løpet inn i feltet, forklarte Åge Hareide på dagens trening.

Iversen mener selv han passer godt i posisjonen.

- Det er en rolle jeg kjenner veldig godt. Jeg får mange muligheter til å komme til avslutninger, og samtidig kan jeg og John (Carew) veksle på å gå i den første duellen, sier Iversen til Dagbladet.no.

Og innrømmer glatt at det er godt å være tilbake i landslagsvarmen.

MAT-NYTTIG: Erik Hamrén (t.h.) tok med seg sin landsmann og ernæringsrådgiver, Henning Svendsen, til Rosenborg. Det har blant andre Steffen Iversen nytt godt av.