Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Har lært å bli en «bad guy»

Ragnvald Soma mener framgangen han har hatt det siste året har kommet fordi han tør å være kynisk.

ULLEVAAL (Dagbladet): Branns landslagsstopper har hatt en fantastisk høstsesong.

Og skal vi tro Soma er ikke det tilfeldig. Etter å ha vært ung og lovende veldig lenge, fikk karrieren en stupbratt nedtur da han slet benken i West Ham.

Og Soma mener motgangen lærte ham hva som skal til for å hevde seg i toppen.

-  Jeg har lært meg at jeg skal ta på meg en rolle når jeg er på banen, sier han.

Og rollefiguren er en klassisk «bad guy».

Jekyll and Hyde

-  Da jeg spilte i England var jeg alt for snill. Jeg klappet konkurrentene mine på skuldra da de fikk spille før meg. Det er det slutt på. Nå kan du heller si at jeg er en kynisk drittsekk. Jeg gir alt på trening og i kamp. Det gir meg selvtillit, sier Soma, og legger smilende til.

-  Du kan godt si at jeg er en «Doktor Jekyll and Mister Hyde».

For Soma er ingen brautende kynisk drittsekk utenfor banen, heller en innadvendt, traust og snill jærbu.

Men samtidig er han ekstremt målbevisst.

-  Målet er å spille seg til fast plass på landslaget. Jeg har fått en helt annen ro som fotballspiller det siste året. Endelig spiller jeg fast som midtstopper. Og suksessen har gitt meg ekstra selvtillit på banen.

-  Nå ser jeg fram mot Royal League. Ser ikke noen grunn til at Brann ikke kan gå helt til topps der.

Vil ut

Soma har blitt en publikumshelt på Brann. Bare tremålsscorer Bengt Sæternes fikk mer jubel og flere sanger fra Brann-supporterne enn Soma i går. Men lojaliteten til Bergen og Brann stikker ikke dypere enn at han stikker hvis det rette tilbudet dukker opp.

-  Det har jeg aldri lagt skjul på heller. Jeg sa klart fra til Brann-ledelsen at jeg ikke ser på Brann som en endestasjon i karrieren. Målet er å spille i utlandet igjen. Men blir jeg i Norge, er vel Brann det eneste alternativet. Jeg stortrives i klubben.

-  Hva med Rosenborg, som virkelig trenger en Hoftun-arvtager?

-  Tja, he, he. Det blir jo hypotetisk. Så det er vanskelig å svare. Enn så lenge har jeg ingen andre tilbud. Så da blir jeg værende i Brann.  Soma var en av få spillere som ikke drakk champagne, øl, eller vin på gårsdagens bankett.

-  Jeg er ikke avholdsmann, men satte bilen min på Flesland før vi dro. Jeg får kjøre den hjem før jeg tar en fest. Jeg kjører ikke i fylla, så da blir det cola, smiler han.

KYNISK DRITTSEKK: Utenfor banen er Ragnvald Soma en innadvendt, traust og snill jærbu. På banen har han lært å bli en kynisk drittsekk. - Det har gitt meg en helt annen ro som fotballspiller.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media