Har lært å slakte rein

Terje Håkonsen forbereder seg til The Arctic Challenge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Terje Håkonsen vil gjerne fortelle om at han har lært å slakte rein. I forrige uke i Kautokeino. I to dager løp Håkonsen rundt på vidda sammen med same-guttene som står bak reinkjøttproduktet «Davas». Sammen grillet og slaktet  og koste de seg. Håkonsen fikk til og med kaste lasso.

Det skulle bare mangle at han, som vert for årets snowboard-begivenhet, selv sto for slaktingen. Når The Artic Challenge går av stabelen i Oslo i neste uke er det nemlig reinkjøtt Håkonsen skal servere de rundt 70 utøverne fra to store lavvoer i Holmenkollåsen.

Enklere i Oslo

Både lavvoer og reinkjøtt er fløyet inn fra Finnmarksvidda. Det er liksom enklere å fly en bit av Nord-Norge sørover, enn å fly snøkanoner nordover. For akkurat det måtte han og de andre arrangørene ha sett seg nødt til å gjøre dersom The Arctic Challenge skulle vært arrangert i vår nordligste landsdel.

- Fire av fem ganger har konkurransene vært kjørt i Nord-Norge. Hele tanken bak konseptet var jo fjellene og naturen i Lofoten, og mange av kjørerne skulle helst sett at vi holdt oss der oppe. Men infrastrukturen, uforutsigbare værforhold og mangel på tilstrekkelig «preppe»-utstyr, gjør det svært vanskelig å gjennomføre en internasjonal konkurransene i nord, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer