- Har lært av bråket

Mens lederne og investorene krangler, holder Tom Nordlie og spillerne et slags liv i Vålerenga med sine daglige treninger. - Lederkonflikten sier jeg ikke noe om. Nå har jeg tunnelsyn. På det som skjer mellom brakka og hallen, sier Nordlie, som fortsatt titulerer seg Vålerenga-trener.

De som driver med idrett i Vålerenga har i alle fall lært seg å holde kjeft om ting de ikke har noe med. Kanskje et eksempel til etterfølgelse for resten av den kriserammede førstedivisjonsklubben. Kjetil Rekdal var lansert som ny sportssjef av John Fredriksen. Gårsdagens trening fulgte den nyopererte fra sidelinja. Etterpå tok Rekdal seg en lang prat med både Tom Nordlie og hjelpetrener Geir Bakke.

- Jeg sier ingenting om bråket i klubben. Jeg snakker bare om skaden min, og den er vel ikke så spennende for dere, gliser Rekdal til Dagbladet.

- Har du, eller vurderer du andre tilbud?

- Det vil jeg ikke svare på. Nå vil jeg først bli helt frisk.

Har gjort opp

Rekdals lyskeskade var temaet i samtalen med Nordlie i går.

- Jeg og Kjetil har ingenting uoppgjort. Inntil videre har jeg fått styrets tillit, og bekreftelse fra folk i ASA på at min stilling ikke er truet. I dag snakket jeg bare med Kjetil om skaden hans, sier Tom Nordlie.

Utad er han rolig, men kroppsspråket forteller om en Nordlie som er usikker på framtida. Å være unnvikende er ikke det som til vanlig preger den fargerike treneren.

- Jeg har lært av bråket i fjor. I fjor høst trodde jeg at jeg greide å holde fokus på det sportslige, men så merket du plutselig at du gikk og tenkte på om alle i klubb og ASA var venner, og om gresset på Valle var klipt. Nå vil jeg bare ha fokus på treninga.

Drivhuseffekt

Men Nordlie innrømmer at lederbråket gjør den sportslige satsingen vanskeligere.

- Jeg skulle ønsket alt ble avklart på tirsdag. Men det ble det jo ikke, he.

Spesielt frustrerende er det å ikke vite hvor store ressurser klubben har til sportslig satsing. På treningsleirer og spillerkjøp.

- Du ønsker deg ikke villa i Holmenkollen, når alt du har råd til er et drivhus på Fjellhamar, metaforiserer Tom Nordlie.

  • Til helga har Vålerenga treningskamp mot Lillestrøm. Og de kan knapt stille lag. Hagen-brødrene, Espen Musæus, og Bjørn Arild Levernes er sjuke. Kjetil Rekdal og Kristen Vikmäe er skadde. Dessuten er Knut Henry Haraldsen og Andreas Augustsson frigitt til prøvespill i andre klubber.