- Har lært fra forrige gang

Ravnaas vil drive Start økonomisk sunt.

TILBAKE: Ernst Ravnaas er tilbake som eier i fotballklubben Start. Han har lært fra feilene han gjorde sist. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
TILBAKE: Ernst Ravnaas er tilbake som eier i fotballklubben Start. Han har lært fra feilene han gjorde sist. Foto: Kyrre Lien / SCANPIXVis mer

|||

Ernst Ravnaas er tilbake som eier i fotballklubben Start. Det blir godt mottatt av sørlandsklubbens direktør Jan Oddvar Skisland.

Ravnaas selv sier at han har lært etter sin forrige eierperiode i Start.

- Det ble gjort en del feilbeslutninger sist. Nå er det mer sunt og jeg vil ha søkelys på å drive økonomisk sunt. Jeg vil si at jeg har lært fra forrige gang, sier Ravnaas til fvn.no.

Sparebanken Sør fortsetter som sponsor av klubben. De økonomiske betingelsene i avtalen er ikke kjent.

Ravnaas eide sammen med Erik Solér rundt 55 prosent av aksjene i klubben fram til banken tok over i 2008.

Ravnaas kjøper både Start Fotball og stadionet Sør Arena sammen med partnere han ikke vil røpe navnet på. Start sliter tungt med økonomien og har måttet gjennomføre flere kutt.

Sparebanken Sør opplyste torsdag at konkurs har vært et alternativ for Start. Eieren har lenge lett etter noen som ville kjøpe klubben.
På banen kjemper sørlandsklubben hardt i comebacksesongen i eliteserien.

- Det har vært mye snakk om konkurs. Det har vært et tema. Samtidig har vi vært opptatt av å opptre ansvarlig, for å holde konkursspøkelset unna, sier Morten Kraft, direktør i Sparebanken Sør.

Ingen kø

At banken til slutt fant en som ville kjøpe Start, det var direktøren svært fornøyd med.

- Folk står ikke akkurat i kø for å kjøpe eliteserieklubber nå. Når vi ender opp med denne løsningen, er vi sikre på at dette er bra både for klubben og banken, sier Kraft.

Den nye eierkonstellasjonen kommer til å gå inn i klubben med frisk kapital. Ravnaas har også vist tidligere at han har stor vilje til å satse.

- Vi skal klare dette uansett eierskapet vi. Men han kan være en viktig eierperson, sier Skisland.

Ravnaas er for tiden styreleder i Norsk Toppfotball.

(NTB)