Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Har lært noen triks av Brattbakk

Erik Nevland (25) innrømmer at han har kikket på Harald Brattbakk (32) - og lært noen triks. Han viste det mot Brann i går: Ganske usynlig, men uhyre effektiv.

BERGEN (Dagbladet):

- Jeg er kanskje blitt litt lurere. Litt mer kynisk, sier Nevland til Dagbladet.

Skjønt, i går måtte han ut med krampe. Så arbeidsviljen er den samme store. Men kanskje jobbes det litt annerledes.

Enklere mål

- Kanskje. Jeg har scoret litt andre typer mål denne sesongen, litt enklere mål, sier han.

- Det gjør jo Brattbakk ofte også?

- Ja, og det er noe av det man kan lære av ham. Man må ikke skyte knallhardt hver gang. Det er mulig å plassere ballen også, sier Nevland.

Nølende

Han var klar over Branns store svakheter i forsvarsrekka. Vikings videogjennomgang av Branns kamper denne sesongen, hadde en klar fellesnevner: Brann gjør feil bakover. Slurvefeil og taktiske feil. Da gjelder det å være på hogget. Som Nevland var etter 25 minutter, da han utnyttet en nølende og nonsjalant manøver fra Brann-kaptein Roy Wassberg, kastet seg etter ballen og sklei inn 1- 0.

Diplomatisk

Nevland uttrykker seg litt mer diplomatisk om Branns åpenbare forsvarsproblemer:

- Det skjer alltid noe rart i en fotballkamp.

Dette var Vikings første sjanse. Det hadde gått nesten halvtimen. De fikk to sjanser til - og to mål. Uhyre effektivt. Men ikke overbevisende prestasjonsmessig av tabelltoeren.

- Vi skulle naturligvis gjerne hatt litt mer trøkk framover. Men vi er tross alt bortelag, presiserer Nevland.

Scoringa gjorde at Nevland stakk fra læremesteren med en scoring i jakta på den prestisjetunge tittelen landets spisser kjemper om. Nevland er nå oppe i fem scoringer på fire kamper.

Tørkeperiode

- Det er betryggende å komme så godt i gang. Det kan fort komme en tørkeperiode. Men den tåler jeg bedre med en så bra åpning, sier Nevland.

Scoringa gjorde også at Brann fikk en ny avgjørende baklengs i en kamp de styrer. Spørsmålet er hvor lenge og hvor ofte Brann kan tåle sånne trøkker uten at det siger en resignasjon inn i laget. Det er begrenset hvor lenge man kan trøste seg med sjansestatistikker. Men også i går var det best på akkurat det feltet: 7 mot 3.

- Godt betalt

Viking-trener Kjell Inge Olsen innrømmer villig at resultatet i Bergen er litt flatterende.

- Vi fikk godt betalt. Samtidig var det meningen at Erik skulle ligge og lukte på mulighetene på denne måten. For vi visste de ville komme, sier han.

- Jeg tror også Brann kommer til å snu dette. De skapte trøbbel for oss i dag, og fikk dårlig betalt, legger han til.

MÅLTJUV: Erik Nevland gratuleres av Peter Kopteff etter 1- 0-scoringen. - Det er betryggende å komme så godt i gang, Sier Nevland som er toppscorer med fem mål.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media