ALVOR PÅ ULLEVAAL: Mohamed Elyounoussi og Norge møter Bulgaria i kveld. Norge må vinne. Hvis ikke er gruppeseieren i Nations League i stor fare. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån
ALVOR PÅ ULLEVAAL: Mohamed Elyounoussi og Norge møter Bulgaria i kveld. Norge må vinne. Hvis ikke er gruppeseieren i Nations League i stor fare. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BildbyrånVis mer

Norge - Bulgaria, kl. 20.45

- Har lest at jeg tjener 30 millioner

Mohamed Elyounoussi kostet 190 millioner kroner og er Norges dyreste fotballspiller noen gang. Her forteller han om livet i Southampton, drømmehuset, lønnsryktene - og hvordan Norge skal slå Bulgaria i kveld.

  • Norge - Bulgaria, kl. 20.45 på TV 2

ULLEVAAL (Dagbladet): En lett dis lå over Ullevaal stadion i går. Det var så høst som det kunne få bli. Men ute på gresset - som fortsatt er knallgrønt - befant det seg verdier for rundt én milliard kroner.

Det er dette det tyske nettstedet Transfermarkt mener Norges fotballandslag er verdt. Og dyrest av alle: Mohamed Elyounoussi (24), som gikk fra Basel i Sveits til Southampton i sommer.

Prislappen var på 190 millioner kroner. Aldri tidligere har en spiller fra Norge kostet så mye. Tore André Flo hadde den tidligere rekorden. I 2000 gikk han fra Chelsea til Rangers for 161 millioner kroner.

DAGBLADETS PAPIRAVIS I DAG: Stort intervju med Mohamed Elyounoussi. Han kostet Southampton 190 millioner kroner da han ble kjøpt fra Basel.
DAGBLADETS PAPIRAVIS I DAG: Stort intervju med Mohamed Elyounoussi. Han kostet Southampton 190 millioner kroner da han ble kjøpt fra Basel. Vis mer

- Det er en vanvittig sum. Om det plager meg? Nei, det gjør det ikke. Om det setter press på meg? Nei, ikke mer enn det presset jeg setter på meg selv, sier angrepsspilleren.

- Dessuten er 190 millioner kroner ikke mye penger i det store bildet. Alle klubber i England kan kjøpe spillere for over 200 millioner. Og de beste i verden går for to milliarder.

Gruppefinale

Vi møter Elyounoussi på Thon Hotel Storo i Oslo. Han er en tvers igjennom sympatisk kar. Men ute på banen kommer villdyret fram. Ikke sånn de bulgarske spillerne holdt på med i Sofia i september. Han representerer fart, dribleegenskaper og kvalitet på kanten.

I 1-0-seieren over Slovenia lørdag leverte han midt på treet, slik Dagbladet ser det. Men Norge gjorde det de skulle. Og klokka 20.45 i kveld er det en slags gruppefinale mot Bulgaria på Ullevaal.

Gjestene leder gruppa i Nations League og har ni poeng. Norge har seks poeng - og må vinne. Begge lag møter Kypros og Slovenia i november. Disse to nasjonene har henholdsvis tre og null poeng.

Gruppevinneren får muligheten til å spille playoff om plass i EM-sluttspillet i 2020. Trolig er Nations League en lettere vei til EM enn den ordinære kvaliken neste år.

På tå hev

Elyounoussi og lagkameratene er på tå hev før kampen i kveld. I Sofia opplevde de at bulgarerne drev med svineri. Da hjemmelaget gikk opp i 1-0, var det skuespill på et simpelt nivå. Alt for å få tida til å gå. Dommeren lot seg lure. Og nordmennene ble mer og mer frustrerte utover i kampen.

Elyounoussi kommer med et eksempel:

- Jeg husker spesielt han ene, nummer sju (Georgi Kostadinov). Han hadde vondt i magen hver gang han la seg. Om han ble sparket i foten, eller dratt i drakta, så var det alltid magen eller hodet som var problemet. Jeg håper dommeren tar tak i skuespillet fra start denne gang. Samtidig må vi prøve å håndtere det bedre enn sist. Vi må fokusere på oss selv. Og vi må gjøre mye av det samme som forrige gang. Den defensive strukturen var god. Vi slapp dem til ganske lite.

Steg for steg

Elyounoussi har 19 landskamper og fire mål. 24-åringen startet karrieren i Sarpsborg. Han brukes som et eksempel på hvordan du bør gjøre det. Ikke gape over for mye, men ta steg for steg.

I 2014 dro han til Molde. Etter to år ble han solgt til Basel, til tross for et lukrativt tilbud fra Midtøsten. Nå er han i Southampton. Klubben ligger som nummer 16 i Premier League.

I Norge forbindes Southampton muligens med Claus Lundekvam. Etter karrieren sto 45-åringen fram med rusproblemer. Han er en legende i klubben og henger på veggene.

- Jeg har fått en videohilsen fra Claus. Han er stor i Southampton. Jeg regner med at jeg kommer til å møte ham mens jeg er her, forteller Elyounoussi.

Lønn

Vi har lest at han tjener rundt 30 millioner kroner i året. Nå står han foran oss, så da kan vi spørre ham selv:

- Hvordan er det å ha en årslønn på 30 millioner?

- Jeg har aldri sagt det.

- Vi har lest det.

- Det har jeg også lest. Men lønn er noe jeg aldri kommenterer offentlig. Det er privat. Jeg kan likevel si at jeg er fornøyd. Alle vet at det er gode penger i fotball, spesielt i England. Utover det har jeg ingen kommentar.

Elyounoussi har tidligere bekreftet at han har skaffet seg en Range Rover. I tillegg har han, som han sier, funnet drømmehuset i England.

- Jeg er endelig på plass. I over to måneder bodde jeg på hotell. Det tar tid å finne drømmehuset. Nå har jeg funnet det.

- Bor du alene eller har du samboer?

- Jeg har samboer. Vi trives godt. Men jeg snakker ikke så mye om privatlivet. Vi er fornøyde og har det bra.

Nærmer seg

Elyounoussi har ennå ikke scoret for Southampton.

- Jeg har vært fryktelig nære flere ganger. Jeg har truffet stolpen. Det har vært redning på streken. Det har vært mye. Jeg er nesten der. Og håper første mål kommer snart.

Heller ikke så mye vil være bedre enn å sette på plass Bulgaria i kveld. Hvis Norge taper eller spiller uavgjort, har vi et problem. Følelsen av at «Prosjekt Lagerbäck» vakler vil dessverre snike seg inn.

Elyounoussi er optimist. Til Dagbladet sier 190-millionersmannen:

- Jeg har alltid sagt at jeg tror vi vinner gruppa.

Nations League
Bulgaria33005-29
Norge32013-16
Kypros31023-53
Slovenia30032-50