-Har like stor tro på begge NM-favorittene

Trener Ola Engevold har dobbeltsjanse med Moe Odin og Mørtvedt Jerkeld i lørdagens V75.

(Dagbladet.no): Lørdag og søndag er det dobbeltkjøring på Sørlandets Travpark. NM for kaldblodshestene er rosinen i pølsen i denne lørdagens V75-omgang.

Dagbladet.no\'s travekspert tipper kaldblodskongen Moe Odin som banker i NM-løpet i lørdagens V75 - her kan på klikke deg inn og levere ekspertens V75-forslag.

Bokli Eld, som er tilbake i form etter en lang, tung periode, jakter sin tredje strake NM-tittel. De to stallkameratene Moe Odin og Mørtvedt Jerkeld blir harde å bryne seg på for den regjerende norgesmesteren. Mest sannsynlig er det at  trener Ola Engevold tar  med seg laurbærkransen hjem til Tangen på Hedmark.


-Det sitter mellom ørene
- Jeg hadde inntil nylig mest tro på Mørtvedt Jerkeld på den lange distansen. Men ettersom tiden har gått og jeg kjenner i trening at også Moe Odin er i toppslag, har jeg vel 50/50 tro på dem begge, forteller trener Ola Engevold til Dagbladet.no.

- Moe Odin trakk et perfekt spor. Han går også lange distanser når han holder toppform. Da er det dagshumøret og kampviljen det kommer an på. Som kusk Asbjørn Mehla sier: da sitter det kun mellom ørene. Da Moe Odin tapte på Leangen i sin tredje siste start St. Hans-helgen hadde han ikke startet på en måned.

Sparte kruttet til NM

- På Jarlsberg sist var han helpigg og mye mer opplagt enn da han slo de samme konkurrentene knepent i Bergen i den nest siste starten. Han  kunne kjørt enda fortere enn 1.20,7, men vi skulle spare kruttet til nettopp dette løpet, røper Ola Engevold.

- Mørtvedt Jerkeld var ikke helt i toppslag i Bergen og var faktisk tvilsomt startende. Han slet med en hudbetennelse, trolig grunnet dårlig for. Vi har byttet for siden det, og det skal være i orden nå.  Allerede dagen etter Bergen-løpet var Mørtvedt Jerkeld mye piggere, og han travet faktisk et kanonløp der med tanke på at han ikke var frisk. 

 UTFORDRER NM-FAVORITTEN:  Mørtvedt Jerkeld og Asbjørn Mehla feirer her en stor triumf sammen i Derby i 2005. H.G. Balder er slått. Nå jakter Mørtvedt Jerkeld NM-tittel sammen med kusk Jim Frick - mot nettopp Asbjørn Mehla som kusker stallkameraten og NM-favoritten. Arkivfoto: Heiko Junge, Scanpix.
UTFORDRER NM-FAVORITTEN: Mørtvedt Jerkeld og Asbjørn Mehla feirer her en stor triumf sammen i Derby i 2005. H.G. Balder er slått. Nå jakter Mørtvedt Jerkeld NM-tittel sammen med kusk Jim Frick - mot nettopp Asbjørn Mehla som kusker stallkameraten og NM-favoritten. Arkivfoto: Heiko Junge, Scanpix. Vis mer

- Førstesporet kan bli en felle, da han ikke er rask nok fra start. Startsiden avgjør mye. Faren for å bli overflydd og stengt inne er der for Mørtvedt Jerkeld.  Moe Odin skal være opplagt for å stå i mot Jerkeld når han trykker på. Jerkeld er sterk nok til å vinne fra den posisjonen.

I tet så lenge det går

- Asbjørn Mehla bak Moe Odin vil sitte i tet og der vil han bli så lenge det går. Det blir nok en herlig duell mellom disse to, men Bokli Eld vil nok også være med i leken.

- Jeg har stor tro på at det er en av mine som stikker av med seieren i år, sier Ola Engevold.

Moe Odin fikk aldri åpning fra lederryggen til Bokli Eld i fjor og har vært annenhest i mål de to siste årene. Mørtvedt Jerkeld travet utvendig for ledende Bokli Eld i samme løp. I år kan det være Engevold-duoen som får revansje.

For fire år siden tok Moe Odin sin siste NM-tittel. Derby-vinneren  Mørtvedt  Jerkeld jakter sin første.

ÅRETS HØYDEPUNKT: Moe Odin og Asbjørn Mehla slår Jærvsöfaks foran 30 000 elleville tilskuere på Solvalla Elitloppshelgen.