Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Har lite å si om man tar noen øl etter kamp

Men festing er ikke noe problem i Vålerenga lenger, mener Martin Andresen.

HAR IKKE LEST BOKA: Vålerengas trener Martin Andresen frykter ikke avsløringer i boka til Freddy dos Santos. Her er treneren før kampen i går kveld. Foto: Lise Åserud / Scanpix
HAR IKKE LEST BOKA: Vålerengas trener Martin Andresen frykter ikke avsløringer i boka til Freddy dos Santos. Her er treneren før kampen i går kveld. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

||| ULLEVAAL STADION (Dagbladet.no): Freddy Dos Santos' selvbiografi har allerede skapt bølger, i det minste krusninger, i det norske fotballfarvannet.

Det begynte med avsløringen om slåsskamp mellom Danielene Fredheim Holm og Nannskog, og fortsatte med analysen av forholdet mellom fyll, feiring og framgang i norsk fotball.

«Til sjuende og sist kan jeg garantere én ting. Det er de som vinner Tippeligaen som drikker mest i løpet av en sesong. De har nemlig mest å feire og gjør nettopp det. Slik var det med oss i 2005, og sånn var det for Stabæk i 2008. Hvem tror du går minst ut på byen? Nettopp.», skriver Dos Santos, og utdypet overfor Dagbladet:

- Da vi var på vårt beste, var det et utrolig samhold i gruppa. Vi var sammen utenom fotballen og når vi hadde vunnet, feiret vi det. De siste 2-3 årene har vi omtrent ikke vært ute sammen. Jeg kan garantere at de årene vi var mest ute, var årene vi var best.

Ikke så farlig med et par øl
Vålerenga-spillere har også fått til dels hard medfart blant presse og supportere for byturer midt i sesongen.

Nåværende VIF-trener Martin Andresen husker noen av episodene under Kjetil Rekdal, men avviser at dette fortsatt er noe problem i Oslo-klubben.

- Det har overhodet ikke vært noe tema siden jeg kom hit, sier Andresen til Dagbladet.

- Tror du på en slik sammenheng som Freddy Dos Santos skisserer?

- Jeg tror det er positivt at spillere er sammen sosialt utenfor banen, og etter kamper er det hvertfall ikke noe problem å gå ut en tur. Det handler om å få kampen ut av hodet og kroppen. Om man tar et par øl ute eller et par cola hjemme i sofaen tror jeg har lite å si, sier Andresen.

- Mange sliter med å få sove før klokka tre etter en kamp uansett. Men da dreier det seg selvfølgelig ikke om å drikke seg full, den type overdreven feiring begrenser seg selv, og er ikke forenlig med å drive idrett på dette nivået, sier han.

Martin Andresen har selv vært med på gullsesong i Bergen, og fastholder at det ikke var snakk om noen overdreven feiring underveis der heller. Men han gir Freddy Dos Santos rett i at det er viktig å skape samhold i gruppa, også utenfor treningsarbeidet og kamp.

Har ikke lest boka
Episoden om Daniel Nannskog og Daniel Fredheim Holms slåsskamp har han ikke fått med seg, men så har han heller ikke fått lese Dos Santos-boka ennå.

- Jeg har ikke lest den ennå nei, og jeg har hvertfall ikke fått sensurere noe, sier Andresen til Dagbladet med et smil.

- Så du frykter ikke at han har mer av dette på lager?

- Nei da. Men det er jo det som er litt av problemet når fotballspillere skriver bøker som dette, ting trekkes ut og blåses voldsomt opp, sier Andresen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling