Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Har lite penger å handle for

Doffen kan bli for dyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Kristofer Hæstad landet i dag i Manchester, sammen med Start-eier Erik Solér. Overgangsvinduet åpner om et par dager, og midtbanespilleren er et av de mest ettertraktede navnene fra Tippeligaen.

Doffen har flere ganger trukket fram Manchester United som sitt favorittlag fra guttedagene, men Dagbladet.no fikk tidligere i dag opplyst at han ikke er på vei til Old Trafford.

Kilder sier det sannsynligvis er snakk om Manchester City eller Blackburn, som begge er på jakt etter nytt blod.

Wigan og Bolton holder også til i Manchester-området, og kan være aktuelle klubber. Ingen i Start vil kommentere om Hæstad er i forhandlinger med en engelsk klubb.

Vil kreve en solid sum

Dersom landslagsspilleren forsvinner fra Start, vil sørlandsklubben helt sikkert kreve en solid overgangssum for ham.

Wigan er den klubben fra Manchester-området (bortsett fra United), som har mest penger til rådighet når overgangsvinduet åpner igjen - men de jakter på flere spillere og da spørs det om det er så aktuelt å punge ut altfor mye på Doffen.

I dag hadde den engelske avisa The Times denne oversikten over hva disse klubbene trenger og hvilke midler de har til rådighet:

ETTERTRAKTET: Kristofer Hæstad har blitt koblet til utenlandske klubber i halvannet år. Får noen napp nå? Foto: SCANPIX
ETTERTRAKTET: Kristofer Hæstad har blitt koblet til utenlandske klubber i halvannet år. Får noen napp nå? Foto: SCANPIX Vis mer

Blackburn

- Klubben trenger en forsvarsspiller, siden Lucas Neill trolig forsvinner, skriver avisa.

Midtbanespilleren David Dunn (Birmingham) er koblet til Rovers, som i utgangspunktet har rundt to millioner pund å bruke på nye spillere. Det er ikke spesielt mye, men Mark Hughes kan få større handlekraft om Neill forsvinner.

Manchester City

- Har lyst på en spiss som scorer jevnlig, en kreativ kantspiller (med andre ord, Shaun Wright-Phillips tilbake fra Chelsea), mener The Times.

City-manager har ikke mye penger å handle for, så fremt ikke Micah Richards blir solgt til Chelsea. Dermed kan det hende Pearce må ut på januarsalg, og i den kategorien befinner neppe Doffen seg i.

Bolton Wanderers

The Times mener klubben trenger en forsvarsspiller og en erfaren midtbanespiller. Klubben ligger i øyeblikket på 4. plass i Premier League, og Kristofer Hæstad blir nok ikke sett på som rutinert riktig ennå. Bolton har blitt koblet til den japanske midtbanespilleren Alex tidligere.

Sam Allardyce brukte åtte millioner pund på Nicolas Anelka i sommer, og har ikke mye penger igjen. Dersom Tal Ben Haim forsvinner, får han friske midler inn i kassa.

Wigan Athletic

Klubben skal ha rundt ti millioner pund å bruke på nye spillere, men de trenger også flere nye fjes, så det blir ikke så mye penger på hver overgang.

The Times mener Wigan trenger fem-seks nye menn.

Paul Scharner er nå ute i minst to måneder, på grunn av en kneoperasjon.

- Vi har en del skader nå, og vi har ikke verdens største stall akkurat. Jeg er ute etter minst en midtbanespiller og en spiss, sier manager Paul Jewell ifølge BBC.

HAR PENGER: Wigan-manager Paul Jewell har ti millioner pund til rådighet, og er trolig på jakt etter flere spillere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!