AVVISER PÅSTANDENE FRA SKJØLSVIK: Dommersjef Rune Pedersen sier Molde-spilleren gjerne må prøve samme taktikk i de kommende kampene, og se om det hjelper. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
AVVISER PÅSTANDENE FRA SKJØLSVIK: Dommersjef Rune Pedersen sier Molde-spilleren gjerne må prøve samme taktikk i de kommende kampene, og se om det hjelper. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

- Har litt for høye tanker om seg selv

Dommersjefens svar til Moldes Skjølsvik.

||| (Dagbladet): Aksel Berget Skjølsvik gikk i går langt i å antyde at dommer Tommy Skjerven ga etter for presset fra Molde-spillerne da han tildelte dem straffe mot Aalesund.

- Dommerne lar seg ubevisst påvirke av publikum og spillere. Det er klart vi benytter oss av det, sa 23-åringen, og sammenlignet det hele med småbarn som skriker seg til godteri.

Dommersjef Rune Pedersen tar uttalelsene med et skuldertrekk, og svarer slik på spørsmål om han tror lag i Tippeligaen bevisst legger opp til å påvirke dommerne:

- Det er ikke noe nytt med reaksjoner fra spillere i forbindelse med straffe- og frisparksituasjoner. Det nye er at en spiller her tror de fikk straffe fordi han ropte. Da har han litt for store tanker om seg selv, sier Pedersen til Dagbladet.

Og mener Skjølsviks påstander faller på egen urimelighet.

- Her har han ropt i skogen uten å få svar.  Dommerne dømmer selvsagt ut fra hva de ser og oppfatter, sammen med assistentdommerne. Jeg tror neppe han (Skjølsvik) eller andre kan regne med gehør hvis han legger opp til den type atferd framover. Det er helt utopi å tro at ropene til Molde-spilleren påvirker Skjerven, det er ingen substans i de tankene.

Så trygg føler Pedersen seg på at Skjølsvik bommer, at han oppfordrer Molde-spilleren til å forsøke samme taktikk i de kommende kampene, og se om det hjelper.

- Det er trist hvis folk i norsk eliteserie har så liten tiltro til det som presteres av dommerne at de tror de kan rekke opp hånda og få det som de vil, sier dommersjefen.

 

BIDRO TIL STRAFFEN?: Aksel Berget Skjølsvik føler han spilte en birolle da Molde fikk straffe på overtid av 1. omgang, selv om han ikke var involvert i selve straffesituasjonen. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
BIDRO TIL STRAFFEN?: Aksel Berget Skjølsvik føler han spilte en birolle da Molde fikk straffe på overtid av 1. omgang, selv om han ikke var involvert i selve straffesituasjonen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer