<strong>KLAR FOR NYTT LAG:</strong> Sondre Holst Enger forteller han har valgt et lag som ville satse på ham. FOTO: Audun Braastad / NTB scanpix
KLAR FOR NYTT LAG: Sondre Holst Enger forteller han har valgt et lag som ville satse på ham. FOTO: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

- Har lovet meg at jeg blir førstevalget

Sondre Holst Enger var ikke i tvil om hvor han ville sykle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(procycling.no): I løpet av Tour de France tok Sondre Holst Enger avgjørelsen om at han ville fortsette karrieren i Ag2r-La Mondiale.

Les også: Holst Enger på vei til fransk lag

Til procycling.no forteller han at samtalene med laget, ført via agent Joona Laukka, ble utslagsgivende for valget.

- Det er et lag jeg kommer til å få mange sjanser i. Det har ikke så mange spurtere fra før, og de har lovet meg at jeg blir førstevalget i spurtene, sier Holst Enger til procycling.no.

Ruster opp

Ag2r ruster opp foran neste års klassikerne, og det er ikke Holst Enger imot at Oliver Naesen og Stijn Vandenbergh blir å finne i nærheten av ham på brosteinen.

I tillegg har Mathias Frank, også han en nåværende IAM Cycling-rytter, forpliktet framtiden sin til det franske WorldTour-laget.

- Det virker som de oppgraderer en del i forhold til klassikerne. Oliver Naesen er rå på brosteinen, så kanskje det er en liten baktanke der, sier Holst Enger.

Uten at han navngir rittene forteller han at det er klassikerne og løp med flatere eller småkuperte avslutninger han trakter mot.

- Jeg er jo ingen klatrer, medgir han.

- Det sier seg litt selv.

Sliter med sykdom

22-åringen holdt en lav profil hjemme i Horten da bekreftelsen på toårsavtalen med Ag2r tikket ut på Twitter, tirsdag ettermiddag.

Holst Enger har nemlig slitt med en forkjølelse i etterkant av Tour de France. Den holder ham utenfor årets Arctic Race.

- Jeg har vært og sjekket det ut hos Olympiatoppen. Jeg ble forkjølet noen dager etter touren, og så har det utviklet seg til hosting. Det er ingen bra oppkjøring til Arctic, så da lar jeg heller helsa komme først, sier han.

Han forventer å være tilbake i aksjon under showrittet Sandefjord Grand Prix, før han igjen skal måle krefter med verdenseliten under WorldTour-rittet i Hamburg.

- Et stabilt lag

IAM-spurteren viste seg godt fram under sommerens Tour de France, og da begynte også tilbudene å tikke inn.

Allerede før han ble tredjemann på etappen i Bern, var samtalene godt i gang med Ag2r.

Holst Enger kan bekrefte at også andre lag var på banen, men at hans avgjørelse var relativt enkel å ta.

- Det har vært andre lag inne i bildet, men det har ikke vært noe alternativ å gå til et lag jeg ikke får sjansen i. Det gjorde valget litt enklere.

- Foruten at du får kjøre for egne muligheter, hva fristet deg ved Ag2r?

- Det er et lag med en fint miljø og et lag som har vært lenge i sykkelsporten. De har nettopp skrevet under en lengre sponsoravtale, og er sånn sett en stabil satsing. Det var viktig for meg.

Fortsetter samarbeidet med Kvålsvoll

Neste år vil han fortsette å bo i Horten og han vil fortsatt ha Atle Kvålsvoll som sin personlige trener.

Personer som kjenner 22-åringen godt, vet hvor viktig det er for ham med trivselsfaktorer utenfor sykkelen.

- Jeg er veldig glad for at Atle blir med meg videre. Han er skikkelig bra. Og jeg blir boende i Horten. Det er der jeg trives best, bekrefter han.

Holst Enger tok sykkelfansen med storm da han danset under lagpresentasjonen foran Tour de France. Det er en kjent sak at han liker å danse når han er glad.

- Har du danset i dag?

- Nei, jeg prøver å bli litt frisk, sier han og ler.

- Men du er glad?

- Jeg er veldig glad. Det blir to spennende år.

- Du har jo kjent til dette over tid. Har det vært vanskelig for deg å holde på hemmeligheten?

- Jeg holder det ikke så sykt hemmelig. Det er regler på sånt, og hva jeg kan si offentlig, men de nærmeste og bekjente får vite om hva som skjer, avslører han.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer