Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Har lyst til å gi henne hundre klemmer

Heidi Weng (24).

FORNØYD: Heidi Weng leverte sin beste tremil i Holmenkollen i går. Men var glad finske Anna Kyllönnen snek seg foran henne og tok den siste pallplassen. Foto: NTB Scanpix
FORNØYD: Heidi Weng leverte sin beste tremil i Holmenkollen i går. Men var glad finske Anna Kyllönnen snek seg foran henne og tok den siste pallplassen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): - Om jeg prøvde å henge på Therese? Nei, det visste jeg i alle fall at jeg ikke skulle gjøre, sier Heidi Weng etter fjerdeplassen på tremila i Kollen.

- Hadde jeg prøvd det hadde jeg aldri kommet i mål, legger hun til.

Men i mål kom hun, til og med på et vis som hun var svært fornøyd med etterpå, selv om pallen glapp.

- Holmenkollen har aldri vært min greie, og i alle fall ikke tremila her. Men i dag klarte jeg å kjempe, jeg var motivert. Det er jeg fornøyd med.

Ikke skremt - At Therese Johaug er så suveren, hun vinner jo med nesten fire minutter, og slår deg med nesten fem. Er det skremmende?

- Godt spørsmål, men nei - jeg synes ikke det egentlig det. Det har ikke vært så store avstander før i vinter, og når jeg ikke har noen helt rå dag, så tenker jeg ikke så mye på avstanden. Det er mye, men det er vel bare å trene mer det. Jeg vet jeg har mer og hente ut, sier Heidi Weng - og smiler.

Glad for vennen Ikke bare fordi hun knakk tremilskoden hun har slitt med tidligere, men også fordi en av hennes beste venninner, Anne Kyllönen, endelig kom på pallen.

- Å, det unner jeg henne så mye. jeg har lyst til å gi henne hundre klemmer. Hun har slitt en del med skader, men når hun får det til så går hun så nydelig på ski. Vi er gode venner, og det var kjempemoro at hun fikk det til nå.

- Og så er det jo litt ok at det ikke bare er nordmenn på pallen da, sier Heidi Weng.