MANAGER OG SPILLER: Forholdet mellom Patrick Vieira og Mario Balotelli skal være langt ifra enkelt. Foto: REUTERS/Eric Gaillard
MANAGER OG SPILLER: Forholdet mellom Patrick Vieira og Mario Balotelli skal være langt ifra enkelt. Foto: REUTERS/Eric GaillardVis mer

Patrick Vieira irritert på Mario Balotelli

- Har lyst til å kaste Balotelli oppetter veggen

Mario Balotelli fortsetter å skape rabalder.

Mario Balotelli har vært et uromoment i de fleste klubbene han har vært i. Talentet til italieneren har alltid vært ubestridt, men fotballferdighetene til tross - det er som regel utenomsportslige hendelser som har stjålet det meste av oppmerksomheten når det har kommet til ham.

Balotelli tjener for tiden pengene sine i franske Nice, og det ser ut til at spissen fremdeles tærer på omgivelsene.

Det kommer fram i en fransk dokumentar, som blir sendt på TV søndag kveld. Denne gangen er det Balotellis manager, Patrick Vieira, som ser ut å snart ha fått nok av stjernespillerens oppførsel.

- Henge ham etter kragen

Dokumentaren tar for seg Vieiras tid som Nice-manager, og det er her den tidligere Arsenal-spilleren og VM-vinneren med Frankrike forteller at han har hatt lyst til å straffe Balotelli hardt.

- Når det kommer til Mario, har jeg lyst til å svare tilbake eller kaste ham opp langs veggen eller la ham henge etter kragen på jakkeknaggen. Men jeg kan ikke, siden jeg ikke er spiller lenger, sier Vieira.

Det er tydelig at spissen er et irritasjonsmoment for treneren, som nærmest må lukke øynene og telle til ti før han svarer.

- Jeg må tenke meg om to ganger før jeg sier noe, fordi det kan påvirke ham og jeg vil ikke risikere å miste en stor spiller. Jeg vil ikke si noe jeg kommer til å angre på. Jeg må være konstruktiv i tilbakemeldingene mine til ham, sier Vieira.

Ødela garderobe

Ifølge Journal du Dimanche skal det ha vært flere hendelser den siste tiden som har forverret forholdet mellom spiller og manager.

Det er fra før kjent at Balotelli stormet av banen da han ble byttet ut mot Nimes 10. november. Men ifølge avisa skal han ha ødelagt mye i garderoben etter på og nektet å rydde opp.

Journal du Dimanche hevder videre at Balotelli skal ha irritert Vieira ved å forlate rommet midt under lagpraten før kampen mot Guingamp 1. desember. Årsaken: Han skulle på do.

Kritiserer lagkameratene

Balotelli har startet ni av lagets kamper denne sesongen og blitt byttet inn i én. Totalt står han med null mål og én målgivende pasning. I dokumentaren kommer det imidlertid fram at italieneren er tydelig misfornøyd med lagkameratene.

Spissen skal ha vært misfornøyd med kvaliteten på en øvelse og lagkompisenes innstilling.

- I dag bommet jeg på et skudd. Ballen gikk høyt over, og det er ikke bra. Jeg blir sint på meg selv fordi jeg vil score. Når de andre bommer forteller de seg selv: «Neste gang går den inn». Nei, drit i det! Bommer du, skal du bli sint. Jeg har lyst til å spille for topplagene igjen, sier Balotelli til Vieira i dokumentaren, ifølge L'Equipe.

Manageren, som ønsker å se eleven lykkes, trekker fram viktigheten av å være en lagspiller.

- Du trenger hjelp fra lagkameratene dine. Og for å få denne hjelpen må du være et godt eksempel. Du må vise vei, at for å lykkes må man legge sjelen sin i det.

Nice ligger for øyeblikket på 7.-plass i Ligue 1, 18 poeng bak suverene PSG.