- Har lyst til å ta en grillpølse i løypa

Bjørndalen i festhumør etter suveren jaktstart-seier.

(Dagbladet.no): Når Ole Einar Bjørndalen leverer fire feilfrie skytinger, er konkurrentene nesten alltid sjanseløse. Det var de på jaktstarten i Holmenkollen i dag - der Bjørndalen i utklassingsstil gikk inn til sin 74. verdenscupseier i karrieren.

Han startet som nummer fire i sporet, 31 sekunder bak verdenscupleder Michael Greis og 34 sekunder bak Raphael Poiree. I mål slo han Poiree (tre bom) med 47 sekunder og Greis (tre bom)  med 55.

- Et fantastisk løp. Spesielt på liggende var jeg veldig offensiv. Jeg klarte å gjøre forandringene som skulle til, sier Bjørndalen til NRK.

Seieren var hans tiende i år, selv om han har stått over hele åtte renn på grunn av langrennssatsingen. Og denne gangen fant selv ikke perfeksjonisten Bjørndalen noe å sette fingeren på.

- Det er noe av det beste jeg har gjort i år. Jeg startet langt bak, og hadde tre kjempegode løpere foran meg. Perfekt løp, sier Bjørndalen.

Rundt 9000 tilskuere hadde funnet veien til Holmenkollen i dag, men Bjørndalen håper enda flere dukker opp i morgen. Og lover i så fall en sjelden fest - om enn bare med pølser og brus.

- I morgen blir det party i Holmenkollen. Jeg har lyst til å ta en grillpølse i løypa. Så hvis enda flere dukker opp, kan det hende jeg stopper opp, sier han til NRK.

SUVEREN: Ole Einar Bjørndalen mener han gikk et perfekt løp i Holmenkollen. Foto: SCANPIX
SUVEREN: Ole Einar Bjørndalen mener han gikk et perfekt løp i Holmenkollen. Foto: SCANPIX Vis mer
- Har lyst til å ta en grillpølse i løypa