Har mange bevis mot Juventus

Etterforskerne som har jobbet med å samle bevis i korrupsjonsskandalen i italiensk fotball, skal ha mer en nok bevis til å felle storklubben Juventus.

Det skriver den italienske avisen Corriere dello Sport tirsdag. Etterforskningsrapporten ble levert mandag, men er ikke gjort offentlig. Likevel har italienske medier fått tak i detaljer fra rapporten. En mest sannsynlig straff for storlaget fra Torino, kan bli spill i en lavere divisjon, enten andre- eller tredjedivisjon.

«Juventus skjelver, Milan i trøbbel», var tittelen i avisen tirsdag. Juventus ble seriemester for 29. gang i Italia sist sesong.

Skandalen, som er den største i italiensk fotball noen gang, innebefatter anklager om korrupsjon, kampfiksing, ulovlig kamptipping og manipulasjon av dommere.

Nå kan flere storlag bli degradert til en lavere divisjon. En annen storklubb, AC Milan, risikerer å bli flyttet ned i serie B (nivå to). Klubbeier, og tidligere statsminister i Italia, Silvio Berlusconi trekkes også inn i skandalen.

Også lagene Lazio og Fiorentina er involvert i skandalen, som ble rullet opp bare noen uker før fotball-VM begynte i Tyskland.

Talsmann for det italienske fotballforbundet, Stefano Balducci, vil ikke bekrefte at Juventus og Milan er i verst trøbbel i rapporten. Sportsministereren Stefano Palazzi har mottatt rapporten, og vil avgjøre i slutten av uken hvilke lag, hvis noen, det skal reises sak mot.

(ANB)

FERDIG ETTERFORSKET: Her er det italienske fotballforbundets sjefsetterforsker Saverio Borrelli.