- Har mareritt

Svenske Kid Andersson (19) forteller om hendelsen fra en ishockeykamp. NB: Vi advarer mot sterke bilder.

VISER FRAM SKADEN: Kid Andersson måtte sy igjen leppa si og fikk mange tenner knust etter hendelsen. Foto: Privat

VISER FRAM SKADEN: Kid Andersson måtte sy igjen leppa si og fikk mange tenner knust etter hendelsen. Foto: Privat

Vis mer
Publisert

Dagbladet har vært i kontakt med Andersson og fått tillatelse til å bruke bildene.

Det var under juniorkampen i ishockey mellom Avesta og Hille/Åbyggeby at Kid Andersson skal ha blitt slått av en motstander. Han skal ha sittet på spillerbenken og sprutet vann på en Avesta-spiller, som skal ha svart med å slå Andersson med ishockeykølla.

Blodet fosset fra Anderssons kjeve, som ble fraktet til sykehuset for akutt operasjon.

- Jeg følte at hele kjeven ble presset inn som den var helt nede i halsen min. Jeg ble sjokkert og så kom smertene. Det er den verste smerten jeg har følt på i hele mitt liv, fortalte Andersson i politiavhøret ifølge Aftonbladet.

- Jeg kunne ikke snakke etter hendelsen, har problemer med å sove og tenker mye på det som skjedde. Når jeg sover, har jeg mange mareritt, fortalte Andersson videre.

Ifølge den svenske avisa har Helena Falkerby, nestleder og kammersjef i Falun, bestemt seg for å ta ut tiltale mot den 19 år gamle Avesta-spilleren.

STERKE BILDER: Kid Andersson etter kampen mellom Avesta og Hille/Åbyggeby. Foto: Privat
STERKE BILDER: Kid Andersson etter kampen mellom Avesta og Hille/Åbyggeby. Foto: Privat Vis mer

I søksmålet kommer det fram at Andersson fikk omfattende tannskader og kjevebrudd.

- Hendelsen bør vurderes som grov fordi den mistenkte viste særlig hensynsløshet og brutalitet ved å slå hodet til Andersson med kølle og fordi Andersson ble påført alvorlig kroppsskade, heter det i søksmålet.

Ifølge forundersøkelsen var Anderssons overleppe sprukket på høyre side og han måtte sy igjen en 4-5 centimeter stor flenge i leppa. Videre skal overkjevebenet ha knust flere steder og mange tenner i overkjeven ble skadet. I aktors avhør er det opplyst at han kastet opp flere ganger på spillerbenken på grunn av sjokket.

Strafferammen i Sverige for grov vold er fengsel i inntil seks år. Hovedforhandlingen i tingretten er satt til mars neste år.

Aftonbladet skriver at siktede har erkjent hendelsesforløpet, men nekter for straffbart forhold. Ifølge Avesta-spilleren slo han vannflaska.

Det svenske ishockeyforbundets disiplinærstyre har suspendert spilleren fram til 31. desember 2022.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer