Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Har medaljesjanser på alle fire distanser

Håvard Bøkko satser alt på OL-jubel.

TENT: Skøyteløper Håvard Bøkko er ikke i tvil om hva som er viktigst denne sesongen: Medalje i OL. VM og EM kommer i andre rekke.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
TENT: Skøyteløper Håvard Bøkko er ikke i tvil om hva som er viktigst denne sesongen: Medalje i OL. VM og EM kommer i andre rekke. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

|||

Alt handler om OL for Håvard Bøkko (22) i vinter. Da håper skøytestjernen på medaljejubel.

EM og VM kommer i skyggen denne sesongen. En OL-medalje i Vancouver betyr mye mer for Bøkko.

- Det viktigste for meg er å ta medalje i OL, sier Bøkko til NTB.

Han er ikke i tvil om at en medalje i OL henger høyere enn et EM-gull til vinteren.

- OL er det største du kan være med på som skøyteløper. Det er de gjeveste medaljene. I vinter er det først og fremst OL som gjelder for meg. Det er hovedmålet, slår Bøkko fast.

Fire medaljesjanser

Hallingdølen er ett av Norges fremste medaljehåp i Vancouver i februar. Selv tror Bøkko at han kan kjempe om medaljer på 1500 meter, 5000, 10.000 og lagtempo.

- Jeg har medaljesjanse på alle de fire distansene hvis alt klaffer, mener han.

Nederlendernes skøyteess Sven Kramer blir sannsynligvis for hard på langdistansene, men på 1500 meter øyner Bøkko et lite gullhåp.

- Jeg har nok størst gullsjanse på 1500 meter, men der kan jeg også bli nummer åtte. Man må ha 110 prosent treff på den distansen. På 5000 og 10.000 meter har Sven vært best de fire siste årene, forteller 22-åringen.

Siden Bøkko prioriterer OL, vil han ikke jobbe for å få en formtopp til EM.

- Men jeg har jo lyst til å gjøre det bra i Hamar også. Jeg har aldri hatt en helg der jeg har gått veldig mye fortere enn helgen før, men alltid vært jevnt bra, sier Hol-løperens.

Landslagssjef Peter Mueller tror heller ikke det vil være noe problem å prestere på høyt nivå i begge mesterskapene.

- Man kan beholde formen gjennom de seks ukene. Det er ingen grunn til at man ikke skal klare det, sier Mueller til NTB.

Travel start

Bøkko og co. sesongåpnet i Bjugn sist helg og går norgescup i Hamar til helgen. Neste uke er det NM enkeltdistanser i Hamar, mens verdenscupen starter i Berlin 6.-8. november. Så går det slag i slag med verdenscupstevner fram til midten av desember. I januar er det EM, mens OL arrangeres i februar.

En skulderoperasjon gjorde at Bøkko måtte ta det med ro i fire uker i sommer, men nå er skøytehåpet tilbake for fullt.

- Jeg tror det. Det føles sånn. Jeg gikk en ganske god 3000 meter i Bjugn, og testene har vært bra, sier Bøkko.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling