Erling Braut Haaland

- Har mistet en stjerne

I flere av verdens største sportsaviser har Erling Braut Haaland (21) også blitt et hett tema den siste tiden. Framtida til den norske superspissen har også blitt skrevet og diskutert hyppig den siste tiden.

Publisert
Sist oppdatert

Norge og Erling Braut Haaland må se neste års VM i Qatar fra sofaplass, etter at Nederland ble et nummer for store i den siste kampen av kvalifiseringen. Også playoff-plass røk etter at Tyrkia slo Montenegro.

Norges manglende deltakelse har gjort at blant andre The New York Times har poengtert at mesterskapet går uten en av verdens fremste fotballspillere.

I artikkelen med navnet «The World Cup Loses Its First Star» (VM har mistet sin første stjerne) poengteres det at Haalands fraværelse fra mesterskapet «tar vekk litt av glansen» til VM.

Rett og slett fordi Haaland, sammen med franske Kylian Mbappé, som er kvalifisert for mesterskapet, anses som de to som skal ta over stafettpinnen for megastjernene Lionel Messi og Cristiano Ronaldo på sikt.

På Twitter skriver artikkelforfatter Rory Smith i The New York Times til litt over 200 000 følgere at «det er synd for oss alle» at Haaland og Norge ikke er med, men at «Norge virker å ta det med fatning».

I artikkelen snakkes spillere som Martin Ødegaard, Sander Berge og Alexander Sørloth fram som spillere som skal hjelpe Norge og Haaland fram. Det er likevel Borussia Dortmund-stjernen som «skal lede sitt land ut av mørket, og inn i lyset», ifølge den amerikanske storavisa.

Den anerkjente statistikksiden WhoScored har også gjort det til et poeng at Haaland ikke blir å finne under VM i Qatar i 2022. På sin Twitter-konto har de satt opp et lag bestående av stjerner som ikke har kvalifisert seg til VM.

Sammen med Haaland finner vi blant andre Arsenal-kaptein Pierre-Emerick Aubameyang fra Gabon, Atlético Madrids superkeeper Jan Oblak og Liverpool-stjernen Naby Keita fra Guinea.

Anti-PSG

Framtida til Erling Braut Haaland fortsetter å være et stort tema blant mediene i de største fotball-landene i Europa. I Spania er nordmannen ofte diskutert i forbindelse med en mulig overgang.

Den siste tiden har han blitt koblet med både Real Madrid og Barcelona, og spesielt førstnevnte nevnes å ligge langflate etter Borussia Dortmund-angriperen.

Linken til Spania har gått varmt helt siden far Alfie Haaland og agent Mino Raiola ble avbildet i Barcelona i april, for det som ble hevdet å være samtaler med de spanske toppklubbene om en overgang.

Onsdag var Haaland å finne på forsiden av den spanske avisa AS, som regnes som en av de største sportsavisene i Spania. Der var han redigert inn i en Real Madrid-drakt.

Med overskriften «Anti-sjeikenes trekløver» virker AS å ha tatt et oppgjør med «oljefotballen». De hevder at det er nettopp det Real Madrid ønsker å gjøre.

Real Madrid-stjernen Vinícius Júnior er nemlig redigert inn ved siden av Haaland, og på forsiden hevdes det at Real Madrid jobber med å forlenge hans kontrakt.

ANTI-SJEIK: AS hevder at Real Madrid vil skape en supertrio for å ta opp kampen med oljerike fotballklubber. Foto: Faksimile/AS.
ANTI-SJEIK: AS hevder at Real Madrid vil skape en supertrio for å ta opp kampen med oljerike fotballklubber. Foto: Faksimile/AS. Vis mer

Ved siden av det brasilianske stjerneskuddet er Kylian Mbappé, som stadig kobles med en overgang til Real Madrid. Han kan snakke fritt med klubber fra 1. januar, da vil han ha under seks måneder igjen av sin avtale med PSG, og AS hevder at Madrid ligger i førersetet.

Hva angår Haaland skal et hevdes at Madrid anses det som en potensiell løsning at han, ifølge AS, ønsker å bo i Spania. Dermed skal Madrid ha et «våpen» til disposisjon for å sikre seg de tre megastjernene.

Det har i lengre tid pågått en ordkrig mellom Real Madrid og Paris Saint-Germain rundt situasjonen til Kylian Mbappé. I sommer var PSG-direktør Leonardo fly forbanna rundt Madrids tilnærming til signering av franskmannen.

- For meg så tyder dette på en strategi fra Real Madrid, der de forsøker å hente en av våre spillere. I to år har Madrid drevet et skittent spill, på ulovlig vis, der de har kontaktet hans representanter. Det er uakseptabelt, og på ingen måte korrekt overfor oss, tordnet Leonardo den gangen til RMC.

- Lagt det fra seg

Hva angår Haaland kan det virke som pipa fort har fått en annen lyd den siste tiden. Nylig ble det nemlig melding av den spanske programlederen Josep Pedrerol at Real Madrid hadde slått fra seg Haaland.

Sjefen for TV-programmet El Chiringuito, som stadig er et av de mer populære diskusjonsprogrammene på spansk TV, helte nemlig kaldt vann på ryktene om at Haaland var aktuell natt til tirsdag.

Journalisten Eduardo Inda, som er direktør i avisa Okdiaro, hevdet nemlig at den spanske hovedstadsklubben hadde store planer for sesongen 2022/2023.

- Real Madrid kommer til å gå for Kylian Mbappé og Erling Braut Haaland i år, hevder Inda under TV-programmet.

Det skulle ikke gå lang tid før hans opplysninger fikk et krystallklart svar fra Pedrerol, som i sin tid var den første til å intervjue Real Madrid-president Florentino Pérez om Super League-prosjektet.

- Det er Mbappé man går for nå. Det er ikke Haaland. Real Madrid tar det for gitt at Haaland spiller i England neste sesong, og slik er det. De har lagt det fra seg, sa Pedrerol.

Det hører med til historien at Inda, så tidlig som i mars, hevdet at Haalands overgang til Real Madrid var «praktisk talt i boks for 150 millioner euro».

Ute med skade

I disse dager er Erling Braut Haaland ute med en hofteskade, og det er ikke ventet at nordmannen kommer til å spille mer i 2021.

Denne sesongen har jærbuen gått glipp av flere oppgjør med skade, men kan uansett vise til en enormt imponerende målstatistikk i de oppgjørene han har spilt.

13 scoringer på 10 kamper for Borussia Dortmund i alle turneringer lar seg høre, uansett om han er ute med en skade i skrivende stund.

Haaland har kontrakt ut 2023/2024-sesongen med den tyske storklubben, men det ryktes at han skal ha en utkjøpsklausul i sin kontrakt som gjør han attraktiv for flere klubber neste sesong.

SKADET: Borussia Dortmund skriver at Erling Braut Haaland vil være ute noen uker med skade. Video: Dagbladet TV. Programleder: Melina Pambou Sundfør. Reporter: Andreas Særsland Vis mer

Borussia Dortmund ligger på andreplass i Bundesliga etter 11 kamper spilt av årets sesong. Det er Bayern München som topper ligaen.

Også Real Madrid ligger på andreplass i spanske LaLiga. Det er en annen nordmannen, nemlig Alexander Sørloth, og hans Real Sociedad som leder den spanske toppdivisjonen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer