- Har mistet spillegleden

Rosenborg lider voldsomt under forventningspress og underholdningskrav, mener Bent Skammelsrud.

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): I går kveld underviste Bent Skammelsrud 70-80 trøndertalenter på sin egen fotballskole i Abrahallen. Der var spillegleden upåklagelig. Ifølge den tidligere RBK-strategen er det verre stelt med hans tidligere lagkamerater som mandag kveld ga bort 2- 0 ledelsen mot Sogndal.

- Jeg er bare ute etter å formidle litt hvordan RBK-spillerne føler det nå. For disse gutta ligger lista hele tida på 2.35 når det gjelder underholdningskrav og folks forventninger. Da er det lett å miste spillegleden. Det ser det ut som de har gjort nå, og det er et problem når forventningspresset blir større enn fotballgleden, sier Skammelsrud til Dagbladet.

Ikke nytt

Skammelsrud har opplevd det samme tidligere:

- Det minner meg litt om våren den siste sesongen jeg spilte sjøl (2002). Da sleit vi, og det var tungt å leve opp til forventninger vi hele tida hadde skapt sjøl. RBK-gutta lever under et konstant hardere press enn andre steder, og spillerne er klar over at alle er ute etter å ta dem. Alle utenfor Trøndelag synes dessuten det er artig og greit, sier Skammelsrud.

Som mange andre registrerer også Skammelsrud at Rosenborg gjør uforklarlig mange enkle individuelle feil.

- Det ser litt ut som om hver spiller har nok med seg sjøl. Det er lett å bli litt rysta og sjøltillit er ikke noe du kjøper på Narvesen sjøl om du er blitt seriemester i 12 år på rad, sier Skammelsrud.

Fram og tilbake

Han påpeker dessuten at Rosenborg under Åge Hareide i fjor la seg til en litt mer ballbesittende stil. Det skjedde parallellt med at den svært samspilte midtbanetrioen med ham sjøl, Ørjan Berg og Roar Strand ble oppløst - både tilfeldig (skader) og lederstyrt (han sjøl fikk ikke ny kontrakt).

- Men under Ola har RBK denne sesongen prøvd å jobbe seg tilbake til tida under Nils Arne, sier Skammelsrud.

Med nye folk (Winsnes og Solli) i skiftende roller kan dette være med på å forklare pasningsslurvet som har preget RBK til nå i sesongen.

- Folk finner ikke hverandre så lett, og det ser ut til å gå litt treigere, sier Skammelsrud.

Vinner likevel?

Inntil det motsatte er bevist, er han likevel ved godt mot.

- Det snur ikke av seg sjøl, men jeg tror fortsatt at Rosenborg vinner serien.

Han minner om at Rosenborg så seint som for ei uke siden imponerte alle da de kjørte over Odd på hjemmebane. Til helga venter hjemmekamp mot Ham-Kam samtidig som Tromsø møter Brann i Bergen.

Om fire dager kan avstanden til tabelltoppen raskt være skrumpet til tre poeng.

- Det gjelder å ikke miste trua. Sjøl hadde jeg ikke tro på at vi skulle vinne serien da jeg satt i garderoben og hadde tapt for Viking midt i juli for to år siden. Da lå vi ti poeng bak Lyn. Men vi vant etter å ha knust Brann i siste serierunde. Det er denne sesongen jeg husker best. Ikke da vi vant med 15 poeng, sier Skammelsrud.

BLANT TALENTER: Tidligere midtbanekjempe Bent Skammelsrud fant mye spilleglede blant unge trøndertalenter i Abrahallen i går kveld - noe han savner i dagens Rosenborg. - Jeg er bare ute etter å formidle litt hvordan RBK-spillerne føler det nå, sier Skammelsrud til Dagbladet.