- Har mistet tålmodigheten med Sjevtsjenko

Chelsea vurderer utlån til Milan etter jul.

Dagbladet.no): Andrej Sjevtsjenko skulle være Chelseas garantist for mål denne sesongen, men i stedet er han blitt stilt fullstendig i skyggen av Didier Drogba. Mot Manchester United på søndag var ukraineren nok en gang en skygge av seg selv, og puslet rundt tilsynelatende blottet for selvtillit før han ble byttet ut med Joe Cole.

Det var ikke akkurat det José Mourinho hadde forestilt seg da han ekstatisk ønsket Sjevtsjenko velkommen til klubben i juni.

- I dag er dagen da drømmen ble realitet. Andrei har vært mitt førstevalg siden jeg kom til klubben. Før var det ikke sannsynlig, nå er det virkelighet. Han har fremragende kvaliteter; ambisjoner, disiplin, taktiske egenskaper og ikke minst stor teft for mål, sa Mourinho.

Kona vil til Italia

Nå skal portugiseren ha mistet tålmodigheten med sin stjernespiss. Ifølge The Sun vurderer Chelsea å leie ham ut til Milan i januar, men ikke før de har skaffet en erstatter.

Milan skal stå parat til å betale lønnen hans i en periode over seks måneder, men en permanent overgang skal ikke være aktuelt i første omgang, da Chelsea-eier Roman Abramovich håper han kan vise seg fra en annen side neste sesong.

Det er imidlertid ikke bare på banen det går trått for Sjevtsjenko, som står bokført med tre ligamål. Hans kone Kristen, som nylig fødte parets andre barn, skal etter sigende ha store problemer med å tilpasse den nye tilværelsen i London, og ønsker seg tilbake til Milano.

Tar Sjevtsjenko i forsvar

GÅR DEN VEIEN HØNA SPARKER: Andrei Sjevtsjenko blir kalt den største floppen i engelsk fotball på lang tid, selv om sesongen fortsatt bare er 14 kamper gammel. Nå skal Chelsea vurdere å leie ham ut til gamleklubben Milan fra januar. Foto: REUTERS
GÅR DEN VEIEN HØNA SPARKER: Andrei Sjevtsjenko blir kalt den største floppen i engelsk fotball på lang tid, selv om sesongen fortsatt bare er 14 kamper gammel. Nå skal Chelsea vurdere å leie ham ut til gamleklubben Milan fra januar. Foto: REUTERS Vis mer

Men selv om mange i England godter seg over at Sjevtsjenkos fiasko, får han støtte fra lagkameratene. I hvert fall utad. Men forsøket fra Ashley Cole virker noe krampaktig.

- Jeg synes han har gjort det bra, sier backen diplomatisk til Daily Star.

- Han kom hit med enorme forventninger knyttet til seg, fordi han kostet 30 millioner pund og har vært Europas beste spiss over lang periode. Folk forventer at han skal score hattrick i hver kamp, men som fotballspiller er man ingen maskin eller robot, sier Vole.

• Din mening: Tror du Sjevtsjenko vil finne seg til rette i engelsk fotball?