Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League

Har mistet tribunene:
- Jeg synes det er trist

Arsenal stanget mot Stoke. Vant 3-0 takket være sluttspurt. Men Emirates Stadium var et skremmende skue.

TUNG SESONG: Arsenal-manager Arsène Wenger var ikke veldig fornøyd før pause. Men 15 minutter før slutt løsnet det. Foto: NTB scanpix
TUNG SESONG: Arsenal-manager Arsène Wenger var ikke veldig fornøyd før pause. Men 15 minutter før slutt løsnet det. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Arsenal – Stoke 3-0 (0-0)

(Dagbladet): I 22 år har han vært manager i Arsenal. Men motstanden øker for hver dag som går.

Arsène Wenger (68) måtte gni seg i øynene i store deler av kampen mot Stoke i ettermiddag. For det første holdt ikke spillet mål før det gjensto rundt 15 minutter. For det andre var det skremmende mange tomme seter på Emirates Stadium.

Først i det 76. minutt fikk tilskuerne noe å juble for da Pierre-Emerick Aubameyang ga hjemmelaget 1-0 på straffe. For øvrig en omdiskutert situasjon.

Samme mann økte til 2-0 fire minutter før slutt. Så fikk Arsenal ny straffe: Alexandre Lacazette 3-0.

Storstue

Stadion med kapasitet på 60.000 tilskuere sto ferdig i 2006 og skulle være en kokende storstue for Arsenal. Men mismotet sprer seg. Det virker som om de færreste tror at Wenger kan skaffe Arsenal en Premier League-tittel igjen. Sist gang var i 2004.

SCORET TO: Pierre-Emerick Aubameyang jubler for ett av sine to mål. Foto: NTB scanpix
SCORET TO: Pierre-Emerick Aubameyang jubler for ett av sine to mål. Foto: NTB scanpix Vis mer

De glisne tribunene ble også et tema i TV 2-studioet i pausen. Det offisielle tilskuertallet var 59.371. Men det var tydelig at mange med sesongkort uteble.

- Jeg synes det er trist, sier TV 2-ekspert Petter Myhre.

- Enhver supporter har rett til å møte opp på de kampene han vil. Men hvis supporteren mener at han ikke blir underholdt nok, at laget ikke lever opp til forventningene, at laget ikke leverer opp til prisene det faktisk koster å gå på kamp, så uteblir han.

Myhre fortsetter:

- Jeg synes det er trist at det har gått så langt. Vi har snakket om det tidligere. Først var det sinne, så aggresjon, så likegyldighet. Og det er på en måte det du ser nå. Jeg synes det er trist. Jeg håper og tror at dette er et veldig spesielt tilfelle.

Piping

Arsenal ble møtt av piping til pause. Stoke er desperat etter å unngå nedrykk og klarte å holde unna. Arsenal kjemper om femteplass med Chelsea og får ikke spille Champions League neste sesong.

FULL VALUTA: Jack Wilshere ga bort trøya til en ivrig tilskuer. Foto: NTB scanpix
FULL VALUTA: Jack Wilshere ga bort trøya til en ivrig tilskuer. Foto: NTB scanpix Vis mer

Og det holdt på å gå galt i ettermiddag også.

- For å inspirere folk til å komme, må de i alle fall levere bedre enn det de gjorde før pause, sier TV 2-ekspert Brede Hangeland.

Tre scoringer

Den første scoringen kom knapt 15 minutter før slutt. Dommeren mente Mesut Özil ble felt innenfor 16-meteren av Bruno Martins. Straffesparket kunne virke billig. Pierre-Emerick Aubameyang satte ballen sikkert i mål.

Samme mann var på ferde fire minutter før slutt. Han dundret inn et skudd etter corner. Helt i sluttfasen økte Alexandre Lacazette til 3-0 på et nytt straffespark.

- Det var en kamp som var delt i to for vår del. Vi var ikke skarpe nok i første omgang. Vi var ikke på mentalt. Andre omgang var bedre. Vi var mer dynamisk og hadde større tempo, sier Wenger til BBC.

Om det første straffesparket:

- Jeg må se det igjen. Jeg vet ikke. Fra utsida så det ut som et straffespark.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!