- Har modnet, og blir bedre og bedre

Ronaldo hylles av sjefen.

(Dagbladet.no) Man Utd - Reading 3-2: Manchester United og spesielt Cristiano Ronaldo virker ustoppelige om dagen. Med to scoringer og en assist mot Reading i ettermiddag befestet portugiseren sin posisjon som julas store spiller.

- Jeg er fornøyd med hvor hardt han jobber. Han lærer hele tiden, og har blitt mye bedre til å gi fra seg ballen, det har hjulpet ham i år, sier sir Alex Ferguson om gullgutten til klubbens egen TV-kanal.

- Dette viser hvordan han har modnet. Han har vært fantastisk, og han blir bare bedre og bedre.

Solskjær også i form

United viste tidlig at de ville ha alle poengene med seg, og startet kampen i høyt tempo. Ronaldo ble spilt gjennom tidlig i første omgang, men vinkelen ble for spiss til å skape alvorlige problemer for Marcus Hahnemann i gjestenes mål. Begge lag produserte en del halvsjanser, men det skulle ta en drøy halvtime før den første scoringa kom.

Ole Gunnar Solskjær startet sin andre kamp på rad, og som mot Wigan sist gikk nordmannen av banen med nettkjenning. Ronaldo fikk ballen på venstrekanten og slo tidlig inn. I feltet ventet Solskjær, som headet ballen inn i nærmeste hjørne.

Scoringa var helt på grensa til offside, men assistentdommeren valgte å ikke vinke.

Yppet seg

- Har modnet, og blir bedre og bedre

Reading imponerte alle de de stjal poeng på Stamford Bridge tirsdag, og en stund så det ut til at historien skulle gjenta seg.

Bare fem minutter etter 1-0 scoringa slo Nicky Shorey et frispark inn i Unitedfeltet. Edwin van der Sar kom på halvdistanse, og det ble en enkel oppgave for Ibrahima Sonko å stusse inn 1-1 til pause.

I pausa satte United inn Ryan Giggs til fordel for Ji-Sung Park for å skape mer fart i overgangsspillet, det skulle vise seg å bli et klokt trekk. Både Solskjær og nevnte Giggs hadde store sjanser, men Marcus Hahnemann var i det umulige hjørnet. Men amerikaneren måtte til slutt kapitulere.

Solskjær ble spilt gjennom, og hadde omtrent hele høyre halvdel av målet åpent. Dessverre for Solskjær gikk avslutninga i stanga, men Ronaldo var våken og satte inn returen.

Tidlig dusj

Etter en time satte Reading inn Sam Sodje for kaptein Graeme Murty. Men den Londonfødte backen har garantert hatt bedre dager på jobben.

Etter å ha vært på banen i bare åtte minutter hadde den Londonfødte backen pådratt seg to gule kort - og dermed en utvisning.

Ronaldo scoret sitt andre for dagen kort tid etter, og bare tilfeldigheter hindret at sifrene ble styggere for Reading.

USTOPPELIG: Cristiano Ronaldo er i sitt livs form og ser ut til å være utsoppelig om dagen. Foto: EPA
USTOPPELIG: Cristiano Ronaldo er i sitt livs form og ser ut til å være utsoppelig om dagen. Foto: EPA Vis mer

Ambivalent sir Alex

Seieren i dag innebærer også at United øker sitt forsprang i serien til seks poeng, ettersom Chelsea bare klarte 2-2 hjemme mot Fulham.

- Dette har vært en meget bra dag for oss, men vi måtte jobbe veldig hardt, sa morgendagens bursdagbarn Alex Ferguson til Sky Sports etter kampen.

Men tross tre poeng og økt ledelse var ikke Ferguson bare fornøyd. 

- Det var vår verste forsvarskamp i år, jeg skjønner ikke hva som skjedde.

Leroy Lita scoret mot Chelsea sist, og på overtid satte han inn nok en scoring. Men Uniteds seier var aldri truet.

SCORET IGJEN: Ole Gunnar Solskjær header United i ledelsen 1-0.