KILDER TIL DAGBLADET:

Har mottatt Dønnum-bud

Vålerengas største stjerne vil til utlandet og kan forsvinne i sommer.

VIL BORT: Aron Dønnum drømmer om utenlandseventyr. Video: Fredrik N. Filtvedt / Rødt Kort. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet erfarer at Vålerenga har mottatt et konkret bud fra en belgisk klubb på Aron Dønnum, som debuterte for A-landslaget tidligere i sommer.

Vålerenga ønsker ikke å kommentere det konkrete budet, men sier følgende om interessen fra utenlandske klubber:

- Ja, det er mange som har forhørt seg om Aron. Og det har vært mer eller mindre konkret fra noen flere via både mellommenn og agenter og konkret interesse for Aron fra litt større klubber i flere land, forteller sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen i Vålerenga til Dagbladet.

- Kan du si noe om hvilke land?

- De er i hvert fall syd for Danmark. Vi har ikke hørt noe fra hverken Aalborg eller FC København, sier han.

ROLEX: Vålerengas Aron Dønnum feiret scoring med å vise fram en Rolex-tegning på teipen han hadde på håndleddet. Et tydelig stikk til intervjuet i VG forrige uke.12. mai 2021 VIDEO: Fotball Media Vis mer

Vil bort

Dønnum selv er åpen på at han ønsker seg til utlandet.

- Det var nære en overgang i fjor, men det skjedde ikke. Men jeg har vært åpen og ærlig om at jeg vil ut hvis det kommer et bra tilbud. Jeg skal ikke være så kjedelig å si «ingen kommentar». Jeg har dialog med Vålerenga om at jeg vil ut, men jeg vil at det skal skje på en ordentlig måte og at de får det de fortjener. Også må det jeg eventuelt drar til være bra for meg og klubben, forteller Dønnum til Dagbladet.

Dønnum har hatt en strålende sesong i Vålerenga-trøya så langt og står med seks målpoeng – fire scoringer og to målgivende – på åtte kamper i Eliteserien. Nå spørs det imidlertid hvor mye mer teknikeren rekker før han forlater Oslo-klubben. Dagbladet erfarer at Dønnum ønsker seg bort før sommerens overgangsvindu stenger.

Ballartisten var nære Vålerenga-exit også i fjor sommer, men ble til slutt værende. Den gang var det interesse fra klubber i Serie A, Bundesligaen, MLS og Belgia. Dønnums kontraktforlengelse med Oslo-klubben gjør imidlertid at Ingebrigtsen & Co denne gang sitter med langt bedre forhandlingskort på hånda med eventuelle interessenter.

Takker Vålerenga

- Det viktige for meg er å ta et steg som gjør at jeg kan nå toppen. Det er vanskelig for meg å si hvilken klubb og liga det er, men det må jeg nesten se og føle litt på hvis det kommer flere klubber på banen. Da må jeg se hvem som tilbyr det beste opplegget for meg, sier Dønnum, som er opptatt av å ikke gjøre seg upopulær blant fansen før han eventuelt skifter klubb.

- Ja, det er viktig for meg. Vålerenga har betydd veldig mye for meg og jeg trives veldig godt i Vålerenga; alt fra Fagermo til Ingebrigtsen og til Klanen. Alt og alle som har gjort at jeg har mulighet til å dra ut.

- Men jeg har ikke hastverk. Jeg skrev under ny kontrakt til 2024. Det er en grunn til at jeg gjorde det. Jeg hadde aldri gjort det med en annen norsk klubb. Jeg kunne valgt å ikke forlenge og heller gått gratis, men den veien har jeg valgt å ikke gå. Og det valget har jeg valgt å ikke ta fordi jeg vil at Vålerenga skal få det de fortjener for den utviklinga jeg har hatt.

FOSSER VIDERE: Vålerenga, anført av en meget opplagt og akrobatisk Aron Dønnum, med nok en trepoenger. Unggutten ble hyllet for både scoringen og feiringen. Video: Eurosport Vis mer

- Hvordan har klubben tatt i mot budskapet om at du ønsker å prøve lykken i utlandet?

- De godtok jo et bud i fjor, så de er på en måte åpne for at jeg skal få dra. Men ting må stemme og de må være fornøyde. Til syvende og sist er det det som teller, sier Dønnum.

Ingebrigtsen sier følgende om den saken:

- Aron har helt siden jeg ble kjent med ham for fem år siden vært en ambisiøs ung og nå litt eldre mann som åpenbart har ambisjoner med fotballen. At han vil videre, har vi visst i mange år. Men når vi er der vi er på fotballkartet, er det naturlig at spillere ønsker seg videre og oppover i systemet til bedre lag og bedre ligaer. Samtidig tror jeg det er steg for Aron å ta her. Så vi må være med å utvikle han og gjøre det så spennende for han at han har lyst til å være her litt til. Det kan være noen steg til på stigen, sier Ingebrigtsen.

På spillerjakt

Den siste tiden har spillere som Amin Nouri, Felix Horn Myhre og Sakarias Opsahl forsvunnet fra Vålerenga. I tillegg forsvinner Sam Adegkubge etter sesongslutt – og nå går også Dønnums VIF-karriere tilsynelatende mot slutten.

- Det er åpenbart at vi må ha inn forsvarsspillere. Vi er tynne på begge sidebacker og har to unggutter bak på midtstopperplass. Så der må det inn noen. Også må vi forsøke å være i forkant, med vår økonomi, dersom Aron eller andre spillere forsvinner ut. Hvis vi ikke da har noen fra eget akademi som kommer opp, avslutter Ingebrigtsen overfor Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer